Hemen Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Şık, tedavi altına alındı. 
aksim Gezi Parkı’nda 4 gündür nöbet tutan gruba bu sabah da polis saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Çok sayıda gaz bombası atan polis, Gazeteci Ahmet Şık’ın başından yaralanmasına sebep oldu.

Polis, Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün sabah olduğu gibi bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti.

Aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu binlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvarın yıkıldığı ve bazı vatandaşlarında yaralandığı görüldü.

Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi.

Gaz bombasına maruz kalanlar arasında CHP milletvekilleri Melda Onur, İlhan Cihaner ve Müslim Sarı da bulunuyor.

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içerisinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar. 2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu.

GEZİ PARKI'NA 2’İNCİ POLİS MÜDAHALESİ

TAKSİM Gezi Parkı’nda 4 gündür süren nöbette polis sabah saatlerinde ikinci kez gruba gaz bombası ve su sıkarak müdahale etti. Dağılmak isteyen grupları polisler yaka-paça tutarak parktan çıkardı. Yoldan geçen vatandaşlar atılan gazdan etkilendi. Gruplar Harbiye yönüne kaçtı. Polisin gezi parkı etrafındaki geniş güvenlik önlemi sürüyor.

CHP'LİLER POLİSLE TARTIŞTI

Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı.CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, 'vali beyin emri var' diye cevap verdi.

Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı.

Çevik kuvvet polisleri fotoğraf çeken basın mensuplarına da müdahale etti. İl müdahaleden sonra çevik kuvvet polislerinin yorgunlukları objektiflere böyle yansıdı. Gezi parkının etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı.

 

focus