AĞRI

Ağrı’nın Hamur ilçesinde bir kişinin öldürülmesinin ardından 2 aile arasında başlayan husumet, camideki barışma programıyla sona erdi.

İlçenin Karlıca köyünde oturan Karagöz ile Seyithanbey köyünde yaşayan Akboğa aileleri arasında, 6 ay önce çıkan kavgada Mehmet Karagöz'ün damadı Musa Akboğa tarafından öldürülmesinin ardından husumet başladı.

Söz konusu aileler, kanaat önderlerinin girişimiyle barışmaya ikna olunca Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesindeki Nurettin Atmaca Camisi'nde bir araya geldi.

Camide, İl Müftülüğü Vaizi Nuri Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan barışma programında dualar edildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, burada yaptığı konuşmada, husumeti devam ettirmedikleri için aileleri kutlayarak, onların barışmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İki aile arasındaki barışın daimi olmasını dileyen Karabulut, "Allah için birbirimizi sevelim, kardeş olalım." dedi.

Karabulut, benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Rabb'im sebep olanlardan ve özellikle taraftarlardan razı olsun. Çünkü o halis niyeti gösterdiniz ve buraya geldiniz. Allah’ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'in yüzü suyu hürmetine, Allah'ın evinde verdiğiniz bu barışma sözünden hiçbir zaman vazgeçmediğimiz sürece Rabb'im bize rahmetiyle muamele eder. Hem dünyada hem ahirette Rabb'im hayrınızı kabul etsin."

Dua ve konuşmalar sonrası iki aile üyeleri birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

Program, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi'nde verilen yemeğin ardından sona erdi.

Barış yemeğine, Ağrı İl Müftü yardımcıları Murat Sarı, Fatih Tavlaşoğlu, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nesim Zengin, kanaat önderleri ile aile bireyleri katıldı.

Muhabir: Cemil Karip

Kaynak: AA