Türkiye'de üretilen ilk hibrit ve crossover araç olan Toyota C-HR üretim hatlarından çıkmaya başladı. Toyota Fabrikası yönetimi, seri üretimine başlanan C-HR modeliyle ilgili fabrika binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Fabrikası CEO'su Hiroshi Kato, Toyota Motor Avrupa Genel Müdürü Johan Van Zyl, Toyota Motor Corporation İcra Komitesi Üyesi Moritaka Yoshida, Toyota Motor Corporation C-HR Baş Mühendisi Hiroyuki Koba ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Sanayi A.Ş CEO'su Ali Haydar Bozkurt katıldı.

Toplantıda konuşan Toyota Türkiye CEO'su Hiroshi Kato, C-HR üretimine başladıkları günün kendileri için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade ederek, "Ürettiğimiz araçların yüksek kalitesi sayesinde bu önemli projeye Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye atandı. Bu Toyota'nın fabrikamıza olan bakışının ve güveninin en önemli göstergesidir. Sadece Avrupa'da değil, global düzeyde de en iyi fabrikalardan biriyiz. Çalışmalarımızın bir ödülü olarak, bugünkü tarihi dönüm noktası, bizim için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Toyota C-HR ile şirketimizin Türkiye'nin önde gelen ihracatçıları arasındaki konumu daha da ileriye taşınacak. Proje için, hükümetimiz ve yerel yöneticilerimizin yatırım ve istihdam ekseninde çok önemli destekleri oldu. Bunun için kendilerine müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu güvene ve desteğe layık olmaya çalışacağız. Bugün bulunduğumuz yere; yetenekli, kalifiye ve işine yürekten bağlı çalışanlarımızla geldik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca yan sanayilerimize de bir ekip ruhu içerisinde yakın işbirlikleri ve katkıları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Sanayi A.Ş CEO'su Ali Haydar Bozkurt, C-HR modeline sahip olmak için üretim yapılmadan binlerce kişinin başvurduğunu belirterek, "C-HR'a tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de çok ciddi talep var. Son 6 aydır bu araç çıkar çıkmaz almak istiyorum diye başvurmuş binlerce müşteri var. Aynı şey diğer ülkelerde de yaşanıyor. Burada ne kadar satabileceksiniz değil, ne kadar araç bulunabilecek diye sormak lazım, çok rağbet gören bir araç. Önümüzdeki yıl 10 bin adet civarında satmayı planlıyoruz. Daha sonraki yıllarda bu sayı artabilir. Talebin gerisinde kalıyoruz. Trafikte yürüyen daha çevreci araçları satmış olacağız, bunun için çok mutluyuz" diye konuştu.

C-HR üretimi ile birlikte ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere ilk kez ihracat yapmaya başlayacak olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin toplam ihracat yaptığı ülke sayısı ise 52'den 97'ye çıktı. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin ürettiği Toyota C-HR projesi 350 milyon Euro'luk yatırımla gerçekleştirildi. C-HR ile yıllık 150 bin olan üretim kapasitesi 280 bin adede çıkarken, İŞKUR programları aracılığıyla 2 bin kişi için ek istihdam olanağı yaratıldı. C-HR modelinin fiyatının ise 14 Kasım'da açıklanacağı belirtildi.

Kaynak: DHA