ADANA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde 1980-1990 yılları arasında gerçekleşen doğumlarda hastane görevlileri ve diğer şüpheli kişilerce doğan bebeklerin ailelerine, bebeklerin öldüğü söylenerek başka kişilere verildiğine yönelik iddialara ilişkin, Sağlık Bakanlığından iki müfettişin kente gelerek inceleme yaptığını, çalışma tamamlandığında kamuoyuyla daha net bilgilerin paylaşılabileceğini söyledi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığının adli soruşturmasınının devam ettiğini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"Bizim yapmış olduğumuz idari soruşturmada da hem 4483 sayılı 'Memurlar ve diğer kamu görevlileri̇ni̇n yargılanması hakkında kanuna' göre bir ön inceleme yapıyoruz, hem de bunun yanında Sağlık Bakanlığından müfettiş talebinde bulunduk. Sağlık Bakanlığından iki müfettiş geldi şu an görevinin başındalar. Biz onların incelemelerinden sonra onların kanaatlerini de alarak kamuoyuna daha saf bilgi verebiliriz diye düşünüyorum. Hem emniyete hem adliyeye hem Sağlık Müdürlüğüne tabi ciddi anlamda bu konuda başvurular var. Tüm başvuruları biz müfettişlerimize verdik. Müfettişlerimiz bu konuyu ciddi bir şekilde inceliyorlar."

"İnceleme devam ediyor"

Demirtaş, olayla ilgili gözaltı veya net bir bulgu olup olmadığına dair sorusu üzerine de, "Hayır, daha inceleme safhasındayız, daha inceleme devam ediyor." dedi.

O dönemin belgelerinin bir kısmının yangın ve sel nedeniyle tahrip olduğunu ifade eden Demirtaş, "Ama biz mevcut olanların içinde değerlendirmelerimizi yapacağız. O dönemde kimler görevli bunun tespiti yapıldı. İncelemeler aslında onun üzerine yoğunlaşıyor." ifadesini kullandı.

Demirtaş, DNA testi konusunda bir başvuru olmadığını belirterek, "Şu an bu yönde bir müracaat yok ancak bu incelemelerden sonra belli olur." dedi.

Muhabir: Bekir Ömer Fansa

Kaynak: AA