Hurşit Tolon, iddianamede, kendisine önyargıya dayalı, mesnetsiz, kanuna aykırı sanal verilerle asılsız birçok suç isnat edildiğini ifade etti.

HATİCE TUNCER

İkinci Ergenekon davasında savunmasına başlayan tutuksuz sanık eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon,Türk mahkemeleri nezdinde adaleti aramaya ve bulmaya geldimdiye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi bitişiğindeki duruşma salonunda görülen davanın 140. oturumu dün gerçekleştirildi. Davanın öğleden sonraki oturumunda saat 14.45 sıralarında savunmasını yapmaya başlayan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Büyük sıkıntı ve eziyetle geçen, üzüntü ve acı yüklü, hiçbir şekilde hak etmediğim bir dizi hukuka aykırılıklar zincirinden sonra, nihayet söz hakkına sahip olup, kendimi 1232 gün, 3 yıl 4 ay 14 gün sonra huzurunuzda ifade edebilme olanağına kavuşmuş olmaktan duyduğum buruk mutluluğu belirterek sözlerime başlamak istiyorumdedi.

Adaletine, bağımsız ve tarafsızlığına yürekten güven duyduğu, Türkiye Cumhuriyeti yargıçları karşısında olmanın huzuru ve güveni içinde olduğunu ifade eden Tolon, şöyle devam etti:

Ne var ki, aynı duygu ve düşünceleri beni böyle bir dava nedeniyle, sizlerin ve dolayısıyla yüce milletimizin huzuruna çıkaran yasal adı iddianameolarak anılan, ancak içerikleri itibarıyla yanlış, hatalı ve gerçeğe aykırı isnatları içerir özellik taşıyan, şimdiki halde ona yakın ve sonraki sayıları, şimdiden belli olmayan dokümanlardaki hukuki dayanaktan yoksun, ilişkisiz, irtibatsız ve de hayali olduğu kadar önyargılı itham ve suçlamalara muhatap kılındığım için de derin üzüntü ve hicap duymaktayım.

İddianamede, kendisine önyargıya dayalı, mesnetsiz, kanuna aykırı sanal verilerle asılsız birçok suç isnat edildiğini ifade eden Tolon, Daima onurla yaşamış biri olan şahsıma, terör örgütü yöneticisi ya da üyesi olmak gibi aklın, mantığın kabul edemeyeceği, utanç verici, toplumun değer yargılarını temelden sarsan ve kamuoyu vicdanını ağır şekilde yaralayan asılsız suçlamalar yapılmıştırdiye konuştu.

Kendisine ait dört yerde yapılan aramada hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını, oğlu Ali Tolga Tolonun evinde yapılan yasadışı arama sonunda ortaya çıkarılan iki düzmece CD ile suçlandığına dikkat çekti. Tolon bu CDlerin kendisine de oğluna da ait olmadığını belirterek İftiralara mesnet teşkil eden Elba marka iki adet CD Emniyet güçleri tarafından, yapılan yasadışı aramadan sonra düzenlenen arama-el koyma tutanaklarındayer almamaktadırdedi. 

cumhuriyet