DÜZCE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Akçakoca ilçesindeki bir otelde sivil toplum kuruluşu üyeleriyle bir araya geldiği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki mevcut yönetim sisteminin darbeci askerlerin iştahını kabarttığını söyledi.

Geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanları ile başbakan ve hükümetler arasında sıkıntılar yaşandığını kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Biz diyoruz ki, başbakan ile cumhurbaşkanının kavga etmeyeceği bir sistem kuralım, bir düzen kuralım. Bu anayasa kavga ettiriyor. Neden, çünkü başbakanı hem siyasi sorumlu kabul ediyor hem ona yetki veriyor öte yandan da tokmağı cumhurbaşkanına veriyor, onun siyasi sorumluluğu da yok."

"Almanya'nın resmi devlet televizyonu 'hayır' propagandaları yapıyor"

Bozdağ, AK Parti, MHP ve BBP'nin halk oylamasında "evet" dediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Saadet Partisi'nin yönetim merkezinde olan bazı yöneticiler hariç bence tabanı tamamen 'evet' diyor. Şimdi bir kısım da 'hayır' diyor. Cumhuriyet Halk Partisi 'hayır' diyor, HDP 'hayır' diyor. Bir de siyasal partilerin dışında 'evet' veya 'hayır' cephesinde pozisyon alanlar var. Şimdi Almanya 'hayır' çıksın diye uğraşıyor. Hollanda ve Avusturya öyle. Almanya'nın resmi devlet televizyonu ARD, Türkçe 'hayır' propagandaları yapıyor. Sana ne? Biz bunun kararını vereceğiz, Almanlar bunun kararını vermeyecek."

Muhabir: Ömer Faruk Cebeci, Ömer Ürer

Kaynak: AA