MALATYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın duruşmasının ilk bölümünde, müştekiler dinlendi.

Darbeci generaller hakim karşısında

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda gerçekleştirilen duruşmada, dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, eski 2. Ordu'da görevli Tuğgeneral Ersin Yıldırım ile bazı subay ve astsubaylar, sanık ve müdafi avukatları ile sanık yakınları hazır bulundu.

Duruşmaya tutuklu yargılanan eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, eski 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, eski 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ile bazı subaylar ve astsubaylar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Kimlik tespitinin ardından mahkeme heyeti müştekileri dinledi

"Sadece vatanımı savunmak üzere oraya gittim"

Malatya'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gittiği 2. Ordu Komutanlığında darbecilerin açtığı ateşle yaralanan Enes Gün, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini söyledi.

Gün, televizyonlarda darbe girişimi olduğunu duyar duymaz ailece Malatya Valiliği önüne gittiklerini ve saat 02.30 civarlarına kadar orada beklediklerini daha sonra 2. Ordu Komutanlığı önünde bir hareketlilik yaşandığını duyduklarını ifade etti.

Daha sonra 2. Ordu Komutanlığına bomba düşmüş olabileceğini duyunca vatanı savunmak üzere 2. Ordu Komutanlığı önüne gittiklerini anlatan Gün, şöyle devam etti:

"O sırada birkaç el ateş sesi duydum. Olayı daha iyi görebilmek ve darbecilerden korkmadığımı göstermek için bir kamyonun üzerine çıktım. Ben kamyon üzerindeyken bize doğru ateş edildiğini, kulağımın yanından 5-6 kez mermi geçtiğini hissettim. Bunun üzerine kamyon üzerinde olan ağabeyimi kamyonun içerisine itekledim. Aramızda 70-80 metre mesafe varken askeri kıyafet giyen 2 kişinin bana doğru ateş ettiğini gördüm. Yanlarında 3'üncü bir kişi daha vardı o da ateş etti mi emin değilim. Ben kamyonun kasasındayken elimde silah yoktu, hatta elimde taş, sopa benzeri bir şey de yoktu. Sadece vatanımı savunmak üzere oraya gittim. Karşı taraftan bana doğru açılan ateş savunma amaçlı değildi. Sol karın boşluğumdan vurulduğumu hissettim ve kamyon kasasından aşağı düştüm. Askerlik yapmadığım için ateş edenlerin rütbeli olup olmadığını bilemiyorum. Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum."

Daha sonra mahkeme duruşmaya ara verdi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, davanın bir numaralı sanığı Huduti ile diğer sanıkların savunmasının alınmasına başlanacak.

Muhabir: Volkan Kaşik

Kaynak: AA