Windows 10 Mobil işletim sistemli yeni telefonlardan biri olan Acer Jade Primo ön sipariş sürecine girdi. Telefon Avrupa pazarında satışa çıkmaya hazırlanıyor. IFA 2015’da tanıtıldığından bu yana geçtiğimiz haftalardaki CES 2016’ya kadar sessizliğini koruyan Acer Jade Primo ön sipariş kapsamında karşımıza çıktı.
Acer, her ürününü ülkemizde satışa sunmuyor. Bu modelin de ülkemizde satılıp satılmayacağını henüz bilmiyoruz. Ancak az sayıdaki Windows 10 Mobil kullanan telefonu düşünürsek, mobil dünya açısından son derece önemli bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.


Acer Jade Primo ön sipariş fiyatı!
Telefon, Portekiz’de hizmet veren bir e-ticaret sitesinde görüldü. 32 GB depolama alanı sunan siyah renkli versiyon için istenen rakam 615 euro. Bu rakam Microsoft Lumia 950’ye göre 50 euro daha pahalı duruyor. Ancak bunun ön sipariş fiyatı olduğunu dikkat almak gerekiyor. Cihaz resmen satışa çıktığında rakam biraz daha aşağı çekilebilir. Rekabetçi olması amacıyla fiyatının Lumia 950 ile aynı seviyeye indirileceğini tahmin ediyoruz. Her koşulda bu cihaz ülkemizde 2000 TL’nin üzerinde akıllı telefonlar arasında yer alacak. Durum şimdilik böyle gösteriyor. Cihaz Avrupa pazarında Şubat ayı içerisinde raflardaki yerini alacak.
Acer Jade Primo teknik özellikleri

5.5 inç büyüklükte AMOLED ekran 1080 x 1920 piksel (Full HD) çözünürlük QUalcomm Snapdragon 808 işlemci 3 GB RAM, 32 GB depolama alanı 2800 mAh batarya 21 MP arka, 8 MP ön kamera Opsiyonel çift SIM kart desteği

Minecraft içinde yazılım çalıştırdılar!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr