Haber7.com yazarı Taha Dağlı bugünkü yazısında Amerikan polisinin şiddet tarihini yazdı. 

Türkiye’nin Cumhurbaşkanına saldıran PKK’lı teröristlere karşı kılını kıpırdatmayan Amerikan polisi, her yıl ortalama 1000 cinayet işliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinde PKK’lı teröristler Washington’daki Türkiye büyükelçiliğine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmaya kalktı.
ABD polisi olay yerindeydi, teröristlere karşı tek bir hamlede bile bulunmadı.
Polis teröristlere izin verdi, teröristler de saldırılarına devam etti.
Müdahaleyi yapmak ise orada bulunan Türk vatandaşlarıyla Türk güvenlik güçlerine kaldı.

Şimdi o Türk vatandaşları ABD polisi tarafından suçlu ilan edildi.
Sebep, “PKK’lı teröristler Cumhurbaşkanınıza saldırırken, polis gıkını çıkarmıyor da siz neden teröristlere müdahale ediyorsunuz”.

Washington DC’nin Emniyet Müdürü var, adı Peter Newsham, 12 Türk koruma hakkında wanted listesi yayınlarken PKK’lı teröristlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sonra kameraların karşısına geçti, büyükelçilik önündeki Türk korumaların PKK’lı teröristlere müdahalesi için “28 yıllık kariyerimde böyle bir saldırı görmedim” dedi.

Yani Türk korumalar, Cumhurbaşkanımıza saldırmak için harekete geçen PKK’lı teröristlere öyle bir müdahalede bulunmuşlar ki, ABD polisi son 28 yılda bu derece bir şiddet görmemiş.

ABD polisini kısaca anlatalım.

1 Ocak’tan bu yana tam 557 insan öldürmüşler.

2016 yılında 1161, 2015’te 1216, 2014’te ise 1113 insan daha öldürmüşler.

ABD polisinin katliam karnesinde 5 yılda tam 4824 cinayet var.

Çoğu yargısız infaz.

Parkta elinde oyuncak tabancayla oyun oynayan bir çocuk bile var o listede.

Ya da silahı olmadığı halde öldürülen bir siyahi veya polislerin saldırısına mukavemet eden bir engelli yahut bir evsiz, hepsi var bu katliam listesinde.

ABD polisi sadece öldürmüyor, süründürüyor da.

5 yılda 4824 kişiyi öldürmüşler ama onlarca kat fazlasına işkence etmişler.

Karakolda öldüresiye dövülen de var yol çevirmesi sırasında aracından indirilip yerden yere vurulan da.

ABD polisinin özellikle siyahileri öldürmesi 2014’ten bu yana ABD’de polis şiddetine karşı eylem zincirlerinin başlamasına yol açtı.

Öyle ki polis bir siyahi genci durduk yere öldürünce, protestolar yaşandı, sonra aynı polis protestoları bastırırken bir başka siyahiyi de öldürdü.

Polis şiddeti karşıtı gösteriler ve o eylemler sırasında yaşanan şiddet olayları sıradan hale geldi, tabi polisin talebiyle ilan edilen OHAL’ler de öyle.

Washington DC Emniyet Müdürü Peter Newsham’ın “ben 28 yıllık kariyerimde böyle şiddet görmedim” demesi büyük bir palavradır.

Kendisi 28 yıllık kariyerinde hiç adam öldürmemiş olsa bile mesai arkadaşları, altındaki polisler veya amirlerinin bir çoğunun şiddete bulaştığı ortada.

Peki bu emniyet müdürü kendi polislerinin senede ortalama 1000 insanı öldürdüklerini bilmiyor mu da, Cumhurbaşkanlarını korumak için PKK’lı teröristlere müdahale eden Türk korumaları suçlu ilan ediyor?

Meselenin Washington nezdinde farklı bir yanı olduğu açık. Suriye’de PKK uzantısı PYD’nin, ABD’de ise direk PKK’nın arkasındalar ve ikisinde de Türkiye’yi hedef alıyorlar.

Kaynak: HABER7.COM