Avrupa Birliği’nin (AB) çevrim başkanlığını tay tay arabası Hollanda’nın Başbakanı Mark Rutte, ‘Türkiye’nin sahillerinden Avrupa’ya güzeşte göçmenlerin sayısının sıfıra akıllıcasına inmesi gerektiğini’ söyledi.

Reuters salık ajansına mütekellim Rutte, “Göçmen sayısını sıfırı görebileceğimiz birlikte seviyeye getirmemiz gerekiyor. Sıfırı kullanmak zorundayız; şu an olduğumuz noktadan ego sıfırı göremiyorum” dedi. Rutte, “Tamamen sıfıra indiremezsiniz, lakin en azından rakamı şu anda bulunduğu seviyeden ehemmiyetli birlikte halde alçak çekmeniz lazım” diye konuştu.

Yeni doruk Pazartesi

Hollanda Başbakanı, Pazartesi haset Türkiye ile Avrupa Birliği ortada gerçekleşecek muhacir zirvesi öncesinde, ‘en azından Türkiye ile AB’nin üçüncü dünya vatandaşları ve kazançlı göçmenlerin arka dönüşünü kamçılamak dair anlaşmasını imge ettiğini’ belirtti. Rutte “Bence elde edilebilecek en minimal ürün bu olur” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile AB liderleri, Avrupa’ya sığınmacı akışının durdurulması dair mutabakata varmıştı. Bu çerçevede AB’nin Türkiye’ye 3 bilyon Euro vermesi kararlaştırılmıştı. Anlaşmadan buyana AB’den Türkiye’nin çabalarının memul kararı vermediği anlamında izahat geliyordu. Mülteci akınında akıbet hali mülaki ballanmak gibi Türkiye ile AB ortada önümüzdeki Pazartesi haset birlikte doruk şimdi yapılacak.

50 BİN KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları ile güvenlik ve jandarma ekiplerinin senenin dü ayında Ege Denizi ve Türkiye’nin batısındaki 8 ilde icra ettikleri operasyonlarda, gayrikanuni yollardan Avrupa’ya  geçmeye etkin kestirmece 50 bin gümrüksüz muhacir yakalandı. Göçmen kaçakçılığı icra ettikleri iddiasıyla bini çok kuşkulu gözaltına alınırken, 23’ü ecnebi tabiiyetli edinmek gibi 400’ün üstünde regülatör tutuklandı. (Vatan)

Kaynak: HABER7.COM