ANKARA

Anadolu Ajansı (AA), 2016'ya damga vuran olaylara ait fotoğraflarını oylamaya sundu. Oylama sonucunda, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotoğrafları arasından 3 kategoride "Yılın Fotoğrafı" seçilecek.

AA'nın ilk kez 2012'de düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra Suriye, Yunanistan, Bosna Hersek, Ekvador, ABD, Brezilya, İspanya, Rusya, Endonezya ve Filistin gibi dünyanın farklı coğrafyalarından haber, yaşam ve spor kategorilerinde yayınlanan 700 binin üzerindeki kare arasından belirlenen 45 seçkin fotoğraf, dünyada Türkçe ve İngilizce alt yazıyla oylamaya açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, bürokratlar, sporcular ve çok sayıda sanatçının oylamaya katıldığı geleneksel "Yılın Fotoğrafları" yarışmasında, haber kategorisinde 19, yaşam kategorisinde 15 ve spor kategorisinde de 11 kare fotoğraf yer aldı.

AA fotoğraf editörlerince belirlenen ve her ay yapılan "Ayın Fotoğrafı" oylaması sonucunda birinci olan fotoğrafların da yer aldığı seçkide, dünya medyasının önemli yayın organlarında yer bulan çatışma, doğal afet, siyaset, spor, yaşam gibi çeşitli konularda fotoğraflar bulunuyor.

Geçen sene 115 bin kişinin katıldığı "Yılın Fotoğrafları" oylaması, "www.aa.com.tr" internet adresi üzerinden 31 Aralık'a kadar devam edecek.

Muhabir: Muhammed Ali Toruntay

Kaynak: AA