ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Denizlililer ile buluştu.

  • AA'dan 81 ilde '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' sergisi

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

Sergide, İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor.

Bartın

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 45 fotoğraftan oluşan sergi Bartınlılar ile buluştu.

Bartın Valisi Nusret Dirim, sergi açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un “Şehitleri Anma Demokrasi ve Özgürlükler Bayramı" adıyla özel bir gün olarak tarihte yerini aldığını söyledi.

Çorum

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Çorumlular ile buluştu.

Çorum Belediyesinin katkılarıyla Sanat Müzesi ve Galerisi'nde düzenlenen sergi, 15 Temmuz Cumartesi günü de Hürriyet Meydanı'nda açılacak.

Sergide İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.

"Anı Defteri" oluşturuldu

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında valilik ve belediye tarafından Hürriyet Meydanı'nda "Anı Defteri" de oluşturuldu.

Pazar günü kaldırılacak anı defterinin Çorum Belediyesince oluşturulacak 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'nde sergileneceği öğrenildi.

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'taki sergiyi gezdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliğince açılan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezdi.

Daha sonra açıklama yapan Bozdağ, Anadolu Ajansı, diğer ajanslar, gazeteler ve televizyonların yayınları ve fotoğrafları ile 15 Temmuz'da yaşananları hatırlatma ve unutturmama bakımından önemli bir görev yerine getirdiklerini vurguladı.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Buradan aziz milletimize tavsiyemiz, herkese tavsiyemiz şu: 15 Temmuz'u unutmamalıyız, unutturmamalıyız eğer 15 Temmuz'u unutursak unutturursak o zaman yeni 15 Temmuzların olması konusunda teyakkuz durumumuzu kaybederiz. Onun için de 15 Temmuz'daki vahşet, yaşananlar ve olup bitenler unutulmamalıdır. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu yapanlardan da hukuk önünde hesabını millet adına sormaya devam edeceğiz."

Daha sonra şehitler için Çapanoğlu Büyük Camisi'nde okutulan mevlit programına katılan Bozdağ, Gülyayla köyünde ikamet eden 15 Temmuz şehidi Mustafa Koçak'ın ailesini de ziyaret etti.

Frankfurt

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu'nda, AA'nın 15 Temmuz darbe girişimi konulu fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" başlıklı fotoğraf sergisi açıldı.

Başarısız darbe girişiminin birinci yılı vesilesiyle açılan fotoğraf sergisine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Sergiyle ilgili konsolosluk binasında basın toplantısı düzenleyen Başkonsolos Burak Karartı, hain darbe girişiminde yaşananları belgeleyen 15 fotoğrafın pazartesi günü itibarıyla konsolosluk binasında sergilenmeye başlandığını belirterek, fotoğrafların darbe gecesi olanları açık bir şekilde yansıttığını ifade etti.

Fotoğraf sergisi dışında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla başkonsolosluk tarafından Frankfurt Türk Kültür Merkezi'nde bir anma programı düzenleneceğini ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Frankfurt Merkez Camisi'nde de 14 Temmuz'da cuma namazı öncesinde 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i Şerif programı yapılacağını aktaran Karartı, etkinliklerin tüm vatandaşlara açık olduğunu bildirdi.

Batum

AA foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğunda açıldı.

FETÖ'nün darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla düzenlenen serginin açılışı, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan tarafından yapıldı.

Temizkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türk tarihinde unutulmayacak bir dönüm noktası olduğunu belirterek FETÖ'nün darbe girişiminin halkın kararlılığıyla başarısızlığa uğratılmasının demokrasi zaferi olarak hem Türkiye'de hem de tüm dünyada gelecek nesillere anlatılması gerektiğini söyledi.

AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi, iki gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA