İSTANBUL

"AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,75 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Haziran Cuma günü açıklanacak enflasyon verisine ilişkin beklenti anketi 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,75 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,40 ve en yüksek yüzde 1,10 aralığında yer aldı.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,94

Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 7,94 düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en düşük yüzde 6,52 ve en yüksek yüzde 10 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 8,05 düzeyindeydi.

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,75) göre nisanda yüzde 6,57 olan yıllık enflasyonun yüzde 6,76'ya yükseleceği hesaplanıyor.

Kaynak: AA