'AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne eklenmiş bulunan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzdelik 0,55 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK çeşidinden 4 Nisan Pazartesi haset açıklanacak para şişkinliği verilerine bağlı ümit anketi 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, iktisatçıların mart kocaoğlan para şişkinliği beklentilerinin averajı yüzdelik 0,55 oldu. Ankete eklenmiş bulunan iktisatçıların mart kocaoğlan düşüncesince para şişkinliği beklentileri, en bağan yüzdelik eksiklik 0,02 ve en efdal yüzdelik 0,81 aralığında arazi aldı.

Yıl sonu para şişkinliği beklentisi yüzdelik 8,37

Ekonomistlerin sene sonu para şişkinliği beklentisinin averajı yüzdelik 8,37 düzeyinde gerçekleşti. Ankete eklenmiş bulunan ekonomistler ortada sene sonu para şişkinliği beklentisinin en bağan yüzdelik 7,5 ve en efdal yüzdelik 9 bulunduğu görüldü. Bir geçmiş soruşturma zamanında iktisatçıların sene sonu para şişkinliği beklentisinin averajı yüzdelik 8,46 düzeyindeydi.

Ekonomistlerin mart kocaoğlan para şişkinliği beklentilerinin averajına (yüzde 0,55) layıkıyla şubatta yüzdelik 8,78 bulunan salname enflasyonun yüzdelik 8,09'a gerileyeceği hesaplanıyor.

Kaynak: AA