İKİNCİ BALYOZ DAVASI

Balanlı 1 numaralı sanık

İstanbul Haber Servisi - Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ile Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taşın da arasında bulunduğu 15i tutuklu 28 şüpheli hakkında hazırlanan ikinci Balyoz iddianamesi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme, darbeye teşebbüs iddiasıyla yargılanacak 8 asker hakkında, kaçma ve delilleri karartma şüphesi gerekçesiyle yakalama kararı çıkardı.

İkinci Balyoz davası, Silivrideki duruşma salonunda 15 Ağustosta başlayacak. Dava, iddianamenin okunmasının ardından, devam eden birinci Balyoz davasıyla birleştirilecek.

Mahkeme, davanın açıldığını Genelkurmay Başkanlığına da bildirdi.

Mahkemenin oybirliğiyle kabul ettiği iddianameyi, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar hazırladı. İddianamede Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı bir numaralı sanık olarak yer aldı.

Davanın sanıklarından Tümgeneral İsmail Taş, ifadesinde Hiçbir şekilde yasadışı bir oluşumun içerisinde yer almadım. Suçlanmama neden olan belgeler, kötü niyetli üçüncü kişiler tarafından oluşturulmuş belgelerdirdemişti.