Yürüyüşü organize eden kuruluşların sözcülüğünü yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir grup gazeteci ile sohbetinde, hükümetin isteği ile böyle bir eylem ortaya koydukları yönündeki iddiayı yalanladı. Hisarcıklıoğlu, “Büyük bir yürüyüşün yararlı olacağına kanaat getirdik ve ondan sonra diğer sivil toplum örgütlerine ulaştık. Sonra siyasileri ziyaret ettik. İnanılmaz bir destek gördük. Her kapıdan da büyük destek aldık” dedi. 

İspanya’daki gibi
Hisarcıklıoğlu, ‘milliyetçi’ söylemlerin öne çıkacağı endişeleri hatırlatılınca da şunları söyledi: “Yürüyüş 74 milyonun, halkın yürüyüşü olacak. Bunun terörü bitireceğini falan da söylemiyoruz ama İspanya örneği gözler önünde. 44 milyonun 11 milyonu teröre karşı yürümüş. Böylesi büyük halk eylemleri sonrası İspanya’daki gibi terörün niteliğinin değişeceğine inanıyoruz.” 

Yaşar Kemal arzusu
İstanbul’da güzergâh belirlemeye çalışan organizasyon komitesi, ünlü yazar Yaşar Kemal, Kürt siyasetçi Kemal Burkay, bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi gibi isimlerin de yürüyüşte ön saflarda olmasını istiyor. 30 Ekim’e dek ünlü yazar-çizerlerin, sanatçıların, kanaat önderlerinin yürüyüşe katılması için çaba sarf etmeyi planlayan organizasyon komitesi, azınlık cemaat önderlerinin de desteğini arzuluyor.

Radikal