BİLECİK - Zafer Özuğur

Bilecik’in Yenipazar ile İnhisar ilçeleri arasında bulunan ve İstanbul Kanyon ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği üyesi sporcuların sık sık geldiği Harmankaya Kanyonu, bu defa ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Tuna Melek'e geçit verdi.

İstanbul Kanyon ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Erdal Yalçın öncülüğünde bölgeye gelen 27 kişilik grup, önce kamp yaptı. Kanyon geçişi konusunda yeterli bilgiye sahip olmayanlara eğitim verildikten sonra inişler uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra kanyona giren grup, geçişi tamamladı.

Babasıyla grupta yer alan ve daha önce Manisa'da 30 iniş alanı bulunan Yarıkkaya Kanyonu'nu geçen 7 yaşındaki Tuna Melek Kanber, ilgi odağı oldu. İlk kez su akan bir kanyonu geçen Tuna Melek Kanber, kanyon sporunda önemli bir deneyim kazanmanın mutluluğunu yaşadı.


"Teknik olarak o gerçekten bir sporcu"

Dernek Başkanı Erdal Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Kanyon ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği olarak sürekli farklı kanyonlara gittiklerini söyledi. Harmankaya Kanyonu'nu da 27 kişiyle geçtiklerine işaret eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın yarısından fazlası deneyimsizdi. Burası adeta sulu eğitim kanyonu. Bu mevsimde su makul seviyede, dolayısıyla eğitimsiz arkadaşlar için iyi bir eğitim oldu. İlk defa sulu kanyon deneyimine sahip oldular ama en anlamlısı 7 yaşındaki kızımız Tuna Melek Kanber'in buraya gelmesi. Daha önce Manisa’da 30 inişi olan kuru Yarıkkaya Kanyonu'nu geçmişti. Şimdi sulu bir kanyonu geçmiş oldu. Hatta kendisine yaşı tutmadığından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden lisans bile çıkaramadık ama bir kimlik çıkardık. Kanyonu geçti, teknik olarak o gerçekten bir sporcu."

"Çok eğlenceli bir spor"

Tuna Melek Kanber de babasıyla geldiği Harmankaya Kanyonu'nu ve bölgeyi çok beğendiğini belirterek kanyon merakının babasından kaynaklandığını söyledi.

Kocaeli'den geldiğini ve üç yıldır babasıyla dağcılık sporu yapıp kanyon geçişlerine katıldığını dile getiren Tuna Melek Kanber, "Bu ilk sulu kanyon geçişim. Daha önce susuz kanyon olarak Manisa'daki Yarıkkaya'yı geçtim. Çok eğlenceli bir spor, bence herkes yapmalı." dedi.

Mehmet Erol da yaşadığı İstanbul'da boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı bu spor sayesinde ülkenin güzel kanyonlarını keşfetme fırsatı yakaladığını belirterek “Burası da gerçekten çok güzel bir kanyon. Harika şaleleri, mağaraları var.” yorumunu yaptı.

Kaynak: AA