Acı haberi gece saatlerinde alan şehit Ömer Koca'nın kendisini evlatlık büyüten merkez Akdeniz İlçesi Barış Mahallesi'ndeki ailesine, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ile İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan taziye ziyaretinde bulundu. Duaların edildiği ziyarette askerler, şehidi evlatlık alarak büyüten baba Hüseyin ile anne Ayşe Koca'yı teselli etmeye çalıştı. Şehidin 2 yıllık eşi Funda Koca ise gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne Ayşe Koca ise 'Emeğimi hiç ettin Ömer, hiç ettin' diye ağıtlar yaktı.

OĞLUNU BİR KEZ GÖRDÜ

Şehidin 7 gün önce dünyaya gözlerini açan minik oğlu Muhammed Hüseyin'e ise başsağlığı ziyaretlerinden etkilenmemesi için komşuları bakıyor. Şehit Astsubay Ömer Koca'nın, eşi doğum yaptığı için geçen hafta izin alarak Mersin'e geldiği, minik oğlunu gördükten sonra pazar günü yeniden birliğine döndüğü belirtildi. Şırnak'ta sivil kıyafeti ile marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca, Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

BİN KİŞİ UĞURLADI

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla getirildiği Adana Havalimanı'ndan alınan şehit Astsubay Ömer Koca'nın cenazesi, Mersin Muğdat Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi, yakınları, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, askeri ve mülki erken ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cami ve çevresi dev Türk bayrakları ile donatılırken, cenazeye katılan vatandaşlar da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.Şehit askerin babası Hüseyin ile annesi Ayşe Koca güçlükle ayakta dururken, eşi Funda Koca ise tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. 2 yıllık evli olan ve 7 günlük oğlu Muhammed Hüseyin'i görmek için gelip pazar günü görev yerine dönen şehit astsubayın yakınları, teröre lanet yağdırdı. Baba Hüseyin Koca oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafı alıp öperken, anne Ayşe Koca ise ağıtlar yaktı. Şehit askerin 2 yıllık eşi Funda Koca ise eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 7 günlük bebeği Muhammet de annesinin ve yakınlarının kucağında babasının tabutunun yanına getirildi. Cenaze namazının ardından oğlunun tabutu başına gelen acılı anne Ayşe Koca, tabuta sarılıp gözyaşları döktü.

ŞEHİT ASKER EVLATLIK

Acı haberle yıkılan Koca Ailesi'nin, şehit asker Ömer Koca'yı 3 aylıkken evlatlık edindiği öğrenildi. Sütçülük yapan Hüseyin Koca, şehit askeri akrabalarından evlatlık edinerek ailenin tek çocuğu olarak büyütürken, bu konuda fazla konuşmak istemedikleri ifade edildi.İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Ömer Koca'nın Türk bayrağına sarılı tabutu alkışlarla top arabasına konuldu. Bu sırada vatandaşlar, 'Şehidim hakkını helal et bize' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Anne Ayşe, bir askeri öperek oğlunun arkasından feryat etti. Acılı eş Funda Koca ise, elindeki Türk bayrağını biran olsun bırakmadan, eşinin tabutu önünden geçtiği sırada asker selamı verdi. Bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına alınan şehidin cenazesi götürüldüğü Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kaynak: DHA