ANKARA

Adalet Bakanlığı tarafından, aralarında adalet bakanları ve yüksek yargı kurumlarının başkanlarının da bulunduğu 51 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla, "Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi" düzenlenecek. Kongrenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirecek.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye, Adalet Bakanlığınca 17-19 Ekim tarihlerinde, "Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi" düzenlenecek.

İstanbul Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek kongrede, 51 ülkeden, aralarında adalet bakanları ve yüksek yargı kurumlarının başkanlarının da bulunduğu 175 yabancı katılımcı yer alacak.

Yabancı hukukçular Türkiye'ye gelecek

Kongreye 15 ülkenin Adalet Bakanı'nın yanı sıra 15 Anayasa Mahkemesi, 13 Yargıtay, 2 Danıştay Başkanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun muadili olan kurumlardan 6 üye ile çok sayıda hakim ve savcı katılacak.

Türkiye'nin ev sahipliğindeki kongrenin açılışını, Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kongrede, konuk bakanlar ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Kongrede katılımcı ülkelerin hukuk sistemleri tanıtılacak, hukuk alanındaki sorunlar değerlendirilecek.

Ülkeler arasındaki adli iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasının amaçlandığı kongrede, yargı öncesi alternatif çözüm yöntemleri, yargının hızlandırılması için alınabilecek tedbirler, uluslararası adli iş birliği gibi konular ele alınacak.

Muhabir: Kemal Karadağ


Kaynak: AA