Kırsaldaki saldırılarını site merkezlerine haiz Terör örgütü PKK mensuplarının faaliyetlerine akıbet verilmesi, kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, amme düzeninin sağlanması, vatandaşların dirilik ve servet güvenliğinin gerçekleştirme edilmesi üzere Nusaybin ve Dargeçit'te düzenlilik güçlerince başlatılan ameliyat tamamlanırken, Sur, Cizre ve Silopi ilçelerinde ise operasyonlar sürüyor.

Nusaybin, Dargeçit, Cizre, Silopi ve Sur'daki operasyonlarda ruhsuz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 578'e ulaştı. Operasyonlarda teröristlerce tuzaklanan bin 81 el inşası patlayıcı imha edilirken, 106 trap kapatıldı, 740 barikat kaldırıldı.

Sur'da 91 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını kaybettiği, manşet memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un martir edilmiş olduğu saldırının peşi sıra Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde başlatılan ameliyat 46 gündür sürüyor.

Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonlarda bahis konusu dü mahallenin yüzdelik 65'i teröristlerden arındırıldı. 91 teröristin ruhsuz bir duruma getirilmiş olduğu operasyonlar koyu namına Fatihpaşa Mahallesi'nde bitmeme ediyor. Güvenlik güçlerince 23 trap kapatılırken, 30 barikat da kaldırıldı.

Silopi ve Cizre

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 30 gündür devam eden ve 387 teröristin ruhsuz bir duruma getirilmiş olduğu operasyonlarda 53 trap kapatıldı, 472 barikat kaldırıldı, teröristlerce döşenen 931 el inşası patlayıcı imha edildi.

Silopi'deki 'Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu' kapsamında, yıldırı örgütü personellerinin 'karargah' kabil kullandığı Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Başak, Cumhuriyet, Dicle, Fatih Köprübaşı, Nuh, Ofis, Cudi ve Barbaros mahallelerinde 126 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi. Çalışmalarda 218 barikat kaldırıldı, 31 trap kapatıldı ve 572 el inşası patlayıcı imha edildi.

Cizre'deki 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir Operasyonu'nda ilçenin yüzdelik 65'i teröristlerden temizlendi. Terör örgütünün koyu patlayıcı tuzakları zımnında operasyonlar, Silopi ilçesine layıkıyla ağır ilerliyor.

Bugüne derece 261 teröristin ruhsuz bir duruma getirilmiş olduğu Cizre'de 254 barikat kaldırılırken, 22 trap kapatıldı. Terör örgütü mensuplarınca döşenen 359 patlayıcı kontrollü halde imha edildi.

Nusaybin ve Dargeçit

Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerindeki operasyonlar ise tamamlandı. Nusaybin'de bitim teşrin ve açıklık aylarında Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde meydana gelen operasyonlarda 61 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi.

Dargeçit'te açıklık ayında operasyonların yoğunlaştırıldığı Safa Mahallesinde 39 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi.

Kaynak: AA