ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında fidan dikim törenine katıldı.

Hasan Polatkan Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Eroğlu, eskiden eğitime çok az bütçe ayrıldığını belirterek, 2018 yılı bütçesinden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını aktardı.

Bakanlığın faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Eroğlu, "Açılışı yapılacak tesisler arasında 77 barajın da yer aldığını vurgulayarak dünya tarihinde ilk defa bir seferde 77 barajın hizmete alınacağını bildirdi. Bakan Eroğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 milyar fidanı da Külliye'ye dikeceğinin müjdesini verdi.

Türkiye'nin yarı kurak iklime sahip olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizi yeşillendirmek boynumuzun borcu. Bu yüzden tüm ülkede çalışma yapıyoruz. Fidan üretimini arttırdık. Ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Her yıl, 400 milyon civarında fidan üretiyoruz ve bunları dikiyoruz. Neticede Türkiye'yi yeşillendirmek hepimizin boynumuzun borcu. Gelecek nesillere çok daha güzel bir Türkiye bırakmak bizim esas gayemiz."

Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri ve Türkiye'nin her yerinde teşkilatı bulunan bir genel müdürlük olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, OGM'nin sadece ormanlarla ilgilenmediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yurt içinde ve yurt dışında da ağaçlandırma faaliyeti yürüttüğünü anlattı.

Okul bahçeleri ağaçlandırılıyor

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında okulların bahçelerini ağaçlandırdıklarını belirten Eroğlu, "Şu ana kadar 45 bin 958 okul bahçesini ağaçlandırdık, 8 milyon 300 bin fidanı da toprakla buluşturduk." dedi.

"Bu çalışmalar devam edecek. Bütün okulları çiçek bahçesi gibi yapacağız" diyen Eroğlu, velilerden talepleri varsa iletmelerini istedi.

Bakan Eroğlu, programa katılan Bakanlık yetkililerine, "Bütün Ankara'yı çiçek gibi yapacaksınız. Bozkır denilmeyecek, 'Yeşil Ankara' denilecek. Bu sene hemen çalışmalara başlıyorsunuz." talimatını verdi.

Sağlıklı nesil için sağlıklı çevre gerekiyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında her bir öğrenci için bir fidan dikilmesi projesini hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

Sağlıklı nesiller için sağlıklı bir çevre gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Ormanlarımıza sahip çıkmak ve çoğaltmak herkesin ülkesi için yapması gereken vazifelerdir. Yaşanabilir bir çevreye sahip olmanın yegane yolu, doğaya dost olmaktan geçiyor." dedi.

Şehirler modernleştikçe, binalar yükseldikçe, çocukların toprağa ve ağaca olan ihtiyacının daha da arttığına vurgu yapan Yılmaz, "Öğrencilerin doğa ile iç içe bir yaşam sürmeleri ve sağlıklı bireyler olarak toplumsal yaşama katılmaları bizim için önemli." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakanlar Eroğlu ve Yılmaz, sınıfları gezdi, okulun bahçesine öğrencilerle fidan dikti.

Programa Ankara Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri ve yetkililer katıldı.

Muhabir: Zehra Aydın-Selma Kasap

Kaynak: AA