BATMAN

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Batman Valiliğince sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtar ve kanaat önderlerinin katılımıyla Türkiye Petrolleri Kristal Park'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da ki darbe girişimini, elinde silahı olmayan vatandaşların tank, silah ve uçakların karşısında göğsünü siper ederek yerle bir ettiğini söyledi.

FETÖ ile PKK'nın bir farkı olmadığını belirten Kaynak, şöyle devam etti:

"40 yıl hazırlanan bir darbe süreci, devleti bütün organlarıyla ele geçirme süreci 17 saatte yerle bir oldu. Mülkiye, emniyet ve üniversitemizde örümcek ağı gibi dolaşan bir zihniyet, arkasına saklandıkları, en sağlam olduğunu düşündükleri zihniyet bir fiske ile yok olup gitti. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletin dirayeti 40 yıllık örümcek ağı gibi örülen darbeyi yerle yeksan etti. Türkiye ilk defa darbe ile karşılaşmıyordu ama ilk defa milletin tankı, topu, silahı kendisine yöneltildi, milletin meclisi ilk defa bombalandı. Milletin meclisinin bombalanması milletin kendisinin bombalanmasıdır. Bunu yapan üstüne asker üniforması giymiş bir kısım teröristlerdir. Profesör, vali, milletvekili, general, pilot olmuş ve bunlar Pensilvanya'dakinin bir işaretiyle adeta robotlaşmış gibi davrandılar. Hangi akıl, vicdan bunların yaptıklarını yapabilirdi? Hangi vicdan tankları insanların üstüne sürebilirdi? Bu milleti, teröre karşı görev yapan özel harekat polislerimize bombalar yağdırtıp yataklarında şehit edebilirdi?"

"16 Nisan'da yapmak istediğimiz, milletin önündeki engelleri kaldırmadır"

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "16 Nisan'da yapmak istediğimiz, milletin iradesinin önündeki engelleri birer birer devirme, ortadan kaldırmadır." dedi.düşecektir." dedi.

Muhabir: Selman Tür

Kaynak: AA