Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte araç muayene belgeleri hazırlandığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipte şüphelilerin sahte belge ve mühürlerle sahte araç muayene evrakı hazırladığı tespit edildi.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

500 lira karşılığında hazırlandığı tespit edilen belgelerin araç sahiplerine teslim edildiğinin belirlenmesi üzerine 16 Şubat'ta operasyon başladı. İstanbul'da 26, İzmit ve Akyazı İlçelerinde 1'er olmak üzere toplam 28 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.


Şebeke ele başı olduğu belirtilen Lütfi I'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 40 adet değişik kurum ve kuruluşlara ait sahte mühür, 12 adet kaşe, 13 adet numaratör, 1 adet sahte 500 EURO, 77 adet nüfus cüzdanı, 51 adet Motorlu Araç Trafik ve Tescil Belgesi, 28 adet Ulaştırma Bakanlığı, TCK ve EGM ibareli hologram, 10 adet sürücü belgesi, 150 adet barkot, 1 adet pasaport, 15 adet film, 6 adet aydınger 12 adet araç muayene pulu, 4 adet Trafik sigorta pulu, 3 çift oto plakası, 2 adet pasaport yaprağı 1 adet yurt dışı çıkış harç pulu,, 1 adet ücretsiz seyahat kartı, 62 karton kaçak sigara, 4 adet av tüfeği, 23 MKE yapısı fişek, çok sayıda nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi fotokopileri, 2 adet İTO Faaliyet Belgesi, 1 adet esnaf ve sanatkarlar sicil tasdiknamesi, Şoförler ve Otomobilciler odasınca düzenlenmiş gözüken faaliyet belgesi, 2 adet PVC kaplama makinesi, 2 adet pres makinesi ,1 adet sürücü belgesi kesme makinesi, 1 adet fotoğraf kesme makinesi , 2 adet tahta takoz üzerine monte edilmiş metal levha 1 adet mengene, 2 adet madeni lokma, 1 adet mor ışık , 3 adet diz üstü bilgisayar, 6 adet yazıcı, 4 adet flas disk, 31 adet CD ele geçirildi.

"3 AY SONRA GÖRÜŞÜRÜZ"

Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 15 şüphelinin de emniyette sahtecilikten kaydı olduğu belirtildi. En son Aralık ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bazı şüphelilerin serbest kaldıktan 2 ay sonra yeniden gözaltına alındığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kadir K.'nin polise "3 ay sonra yine görüşürüz" dedi. Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 9'u tutuklandı. 6'sı ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında "3 ay sonra görüşürüz" diyen Kadir K. serbest kaldı

Bu kişinin de 2 ay önce düzenlenen operasyonda tutuklanıp serbest kaldığı ifade edildi. (Doğan Haber Ajansı)