Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, bin sene sürecek denilen 28 Şubat, zaman biberli ortak hatırat şekilde tarihe gömülmüşse, bunda çelimli siyasal kâm derece vakıf ve derneklerin de payının iri bulunduğunu belirtti.

Emine Erdoğan, Ataşehir'deki Sheraton Otel'de, Ensar Vakfı kabilinden planlı 'Ensar Gönüllüleri Buluşması'nda meydana getirmiş olduğu konuşmada, vakıf bünyesindeki 'Ensar Gönüllüleri' oluşumun hayırlara fırsat olmasını diledi.

Bu oluşuma gençlerin önderlik etmesinden de duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, bunun, 30 salname emeklerin boşa gitmediğini, bu topraklara sert tohumlar ekildiğini gösterdiğini vurguladı.

Gençlerin acemi ortak yola çıkarken, bu işin emektarlarını da bu oluşumun ortak parçası kılmaları ve büyüklerin tecrübelerine başvurmalarından sevinme duyduğunu özetleyen Erdoğan, 'İki, ayrıca üç kuşağın mensuplarını burada görüyorum. Gençlerin dinamizmiyle, büyüklerin tecrübesinin harmanlanması, hiçbir elbette ki, geleceğimizin teminatı olacaktır. Bu vesileyle, Ensar Vakfı'nın kuruluşundan bu yana, bu hizmete emeği sabık herkesi hayırla yad eylemek istiyorum. Merhum Ahmet Şişman Beyefendi özellikle kazanmak üzere, yaşamını ensar hizmetine adayan ve bu yolda rahmana mülaki hepsi kardeşlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum' sanarak konuştu.

'28 Şubat biberli ortak hatırat şekilde tarihe gömülmüşse vakıflarımızın oranı büyüktür'

Geçmişteki biberli tecrübelere yer veren Emine Erdoğan, bugünlere havadan gelinmediğini, ulus şekilde kaç badireler atlatıldığını söyledi.

Emine Erdoğan, dü çağ sonradan sene dönümünün yaşanacağı 28 Şubat'ın, her insanın dünyasına biberli halde dokunduğuna dikkati çekerek, 'Ruhlarımızda yoğun izler bıraktı. Çoğu gailesiz kızımızın darülfünun eğitimi sağlıksız kaldı, sert bir çok çok mesleğini terketti. Fakat herhangi ortak şita ortak bahara gebedir. Şimdi 28 Şubat'ın yaraları sarılıyor. Eğitim yaşamını tamamlayamayan kaç kardeşimiz, evlatlarıyla üniversitelere derece derece kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. Bin sene sürecek denen 28 Şubat, zaman biberli ortak hatırat şekilde tarihe gömülmüşse, bunda çelimli siyasal kâm derece vakıf ve derneklerimizin de oranı büyüktür' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, bugünlere gelinmesinde sivil polis polis maşer müesseselerinin dayanışmasının iri yardımı bulunduğunu tabir ederek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'Artık acemi ortak kavşaktayız. Türkiye'nin 90 salname enkazını kaldırdık. Fakat enkazın altından iri meseleler çıktı. Nitekim, zaman bu sorunlarla yüzleşiyoruz. Bin ortak rengin iç içe geçmiş olduğu ortak ebru gibi, bu topraklar üstünde birlikte, dostça geçinme ufkumuz, ne eyvah ki terörün gölgesinde kalmakta. Şehitler veriyoruz. Bu vesileyle, şehitlerimize Allah'tan yağmur diliyorum. Ailelerine, yavrularına, eşlerine sabırlar yalvarma ediyorum. Allah memleketimizi erinç ve sağlık günlerine baştan kavuştursun. İnanıyorum ki, kavli dualarımızı fiili dualarla da desteklersek, huzura ve sükuna şimdi tez ereceğiz. Bulunduğumuz coğrafyanın hakkını vermek, tarihimizden aldığımız güçle bu ulusal mücadeleyi sabırla devam eylemek durumundayız. Bu proses zarfında, Ensar Vakfı gibi, milletimizin tinsel dinamiklerini baştan sona solmamış tutan, gençlerimizi değerler eğitimi dair güçlendiren gayretlerin artmasına ihtiyacımız var.'

'Artık iradesi elinden münfail ortak ülkede yaşamıyoruz'

Türkiye'nin akıbet 13 yılda elde etmiş olduğu kazanımları esaslandırmak için, 'ensar gençliğini' bundan böyle görülmemiş meseleler ve sorumluluklar beklediğini tabir fail Emine Erdoğan, herhangi ortak şeyden önce, acemi neslin sert değerlerle yetişmesine maksimum mücahede gösterilmesi icap ettiğini söyledi.

Emine Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

'Hazreti Ali'nin söylediği gibi, 'onları özlük zamanımıza layıkıyla değil, onların yaşayacakları vakte layıkıyla yetiştirmek' durumundayız. Bunu yaparken de dönemin icapları ile anadan görme değerleri aşırı elleme sentezlemeli, gençlerimizi sert ortak kâm ve sorun şuuru ile donatmalıyız. Artık eskisi kabil iradesi elinden münfail ortak ülkede yaşamıyoruz. orijinal ve engellenmeyen ortak evren tasavvuru bulunan bu ülkenin, dirayetli, itikatlı ve aydınlık gençlere gereksinimi var. Ensar Gönüllüleri'nin, vakıf bünyesindeki Değerler Eğitim Merkezi'nin nazari birikimini aşırı elleme değerlendireceğine inanıyorum. Umuyorum ki, bu repertuvar konkre planlara dönüşerek, bu sahada hissedilir ortak ayırt meydana getirir. Bu ülkenin statükolarına hakkında ortak harbe girdik ve ulus şekilde kazandık. Şimdi bu çalışan mücadeleyi, global güçlerin topraklarımız üstündeki niyetlerine hakkında devam eylemek durumundayız. Ben bu ülkede Kürt, Ermeni, Laz, Çerkez meselesi bulunduğunu düşünmüyorum. Bu ülkede bizi hurdahaş yapmak talip bazısı kötülük odakları problemi vardır. Bunu da düştüğümüz yerden kalkarak, halklar şekilde baştan birbirimize tutunarak çözeceğiz.'

'Türkiye, dünyanın en bonkör ülkesi'

Türkiye'nin 2,7 milyondan ortak tomar Suriyeli ve Iraklı'ya ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Erdoğan, devletin, sivil polis polis maşer müesseselerinin da yardımı ile bu ağırbaşlı yüke 5 senedir dal verildiğini anlattı.

'Öyle ki, ülkemize sığınan sığınmacı kardeşlerimiz, bundan böyle yaşamımızın ortak parçası oldu. Komşumuz, çocuğumuzun arkadaşı biçimine geldi' diyen Erdoğan, Türkiye'de 620 bin program bilimi bilimi çağlarında Suriyeli bebek bulunduğunu, ortak neslin bu topraklarda yetişeceğini kaydetti.

Emine Erdoğan, 'Barış vaktiyle yapamadığımız kaynaşma, savaşın hepsi çetince şartlarına karşın bu zamanda yapılabilir. Ensar Vakfı'nın da ismiyle müsemma olarak, ensar ruhuyla onlara koyun açıyor olmasından iri sevinme duydum. İnsana yaptığımız yatırım, hiçbir boşa gitmeyecek, en karlı yatırımdır. Din, dil, soy ayrımı yapmadan adamlık adına, muadele ülkesine ektiğimiz herhangi ortak tohum, gelecekte bu coğrafyayı zenginleştirecek körpe filizler olacaktır. Dünyada aşırı ortak tomar biberli var. Ama ehemmiyetli olan, onları duyacak ortak kulağa erbap olmak. Çok şükür ki, Türkiye bu mevzuda dünyanın en duygulu ülkelerinden. Mazlum ve mağdurlara kapımızı açmakla kalmıyor, 160'dan ortak tomar ülkeye götürdüğümüz insanca yardımla, 'dünyanın en bonkör ülkesi' sıfatını taşıyoruz. Gayrisafi ulusal hasılası bizlerden aşırı şimdi ortak tomar bulunan kaç ülke, bizim gerimizde kalıyor. Bu bizler düşüncesince iri ortak alım çalım vesilesidir' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyada devletlerin kaç sorunla savaşım ederken Türkiye'nin mıhlı ayakta bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Coğrafyamız bu derece aşırı sorunla savaşım ederken, Türkiye çelimli iradesiyle hala mıhlı ayaktaysa, bunu, insanca duruşun getirmiş olduğu berekete, tertemiz ve mazlumların dualarına borçluyuz' dedi.

'Ruhlara dem aldıracak biricik obje sanat'

Şiddet kırcı ortak dünyada ruhlara dem aldıracak biricik şeyin konuşma olduğuna ayraç fail Emine Erdoğan, Ensar Gönüllüleri'nin konuşma dalında da hedefleri bulunduğunu kıvançla öğrendiğini söyledi.

Sanatın, inam düşüncesince en elleme edep uzlaştırıcı olduğunu, zulme, adaletsizliğe ve bayağılıklara hakkında ruhu dayanabilen kıldığını, hislerin ve davranışların yücelmesini sağladığını dile getiren Erdoğan, şu şekilde konuştu:

'Düşünebilen, camiası anlayabilen ortak kuşak fakat konuşma eğitimi ile mümkündür. Bu nedenle, aşırı yerinde ortak kararla sanata bulunan desteği artırmalı, çocuklarımızı musikiden görsel sanatlara, edebiyattan alışılmış sanatlara alışkın halde yetiştirmeliyiz. Her birinin, yeteneği bulunan ortak bölgede kendini geliştirmesine fırsatlar sunmalıyız. Dün, Türkiye bu derece çelimli değilken, içtenlikle çıktığımız yolda acemi ortak abuhava düz yazı ettik. Bugün, memleketimiz bu derece ilerlemişken şimdi iyisini yapabiliriz. Yeter ki, azmimizi, bütünlük ve el birliği şuurumuzu kaybetmeyelim, niyetlerimizi sağın tutalım.'

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yasemin Darbaz Karaca, vakıfta hanımefendilerin şimdi aşırı fariza alması istediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veladet haset bulunduğunu hatırlatan Karaca, 'Bugün Vakfımıza hususi dikkat gösteren, hanımefendilerin sivil polis polis maşer kurumlarında ve siyasette şimdi çalışkan gösteriş alması düşüncesince mücahede gösteren, şahsen güç harcayan Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin veladet günü. Allah'tan namına faydalı sağlık bilgisi etraflıca ortak dirim diliyoruz. Başta milletimizin sonradan da ailesinin gene Allah kalık etmesin' dedi.

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Hatice Akıncı Yılmaz da hanımefendilerin vakfa bulunan desteğinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getirdi.

Yasemin Darbaz Karaca ve Hatice Akıncı Yılmaz, günün anısına Emine Erdoğan'a ortak tabela bağış etti.

Kaynak: AA