MUŞ

Muş'ta çırçıplak maşer kuruluşu üyeleri, 28 Şubat'ı 19'uncu senesinde düzenledikleri sabahleyin namazı etkinliğiyle protesto etti.

İlim Yayma Cemiyeti Erbakan Vakfı, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, Özgür-Der, İHH Muş Şubesi, Cihannüma Has-Der, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Selam-Der, Türkiye Genç İş Adamları Destekleme ve Kalkındırma Derneği ile lider İmam Hatipler Derneği üyeleri, Hacı onur Camisii'nde birlikte araya gelmiş şekilde sabahleyin namazını kıldı.

Sivil maşer kuruluşları yerine izah eden Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Muş Şube Başkanı Şamil Kök, günün evvela ışıklarıyla darbelere gönül rahatlığı metin ayakta olduklarını belirtmek istediklerini söyledi.

28 Şubat darbesini kurgulayan ve uygulayıcı kadroların birlikte zihnî inkılap hedeflediğini tamlayan Kök, 'Bu zihniyetteki kadrolar, anlaşılan periyotlarla kendi kendilerine yöntem kurumunu yahut halkı hizaya getirmekten çekinmemiş, bu amaçla gayri ahlaki ve gayri türel darbeler yapmışlardır' dedi.

'Müslümanlara müteveccih iftiraların ayyuka çıkmış olduğu murdar birlikte fasıl şekilde tarihe geçti'

Kök, 28 Şubat'ın Müslümanlara müteveccih müsvedde kampanyalarının ve iftiraların ayyuka çıkmış olduğu murdar birlikte fasıl şekilde tarihe geçtiğini vurgulayarak şöyleki bitmeme etti:

'Bu çağda başörtülü hanımların eğitim, tahsil ve düzentileme hakları, anayasal ve arsıulusal sözleşmeler hiçe sayılarak ucube yönetmeliklerle engellenmiş, elden resmi kurumlarda değil, başka hepsi sektörlerde başörtülü bayanların istihdam edilmemeleri sağlanmaya çalışılmıştı. Şiir okumuş olduğu düşüncesince tutuklanıp 'Siyasi yaşamı bitti, kocabaşı üstelik olamaz' dedikleri insanlar, sabırla uğraş etti. İşte o dayanak ve tahammülün kararında birlikte pozisyona getirilen irade, o kullanıcılarını bu ülkenin başbakanı, mevki başkanı yaptı.'

Açıklamaya, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil Subaşı, Eğitim-Birsen Muş Şube Başkanı Mahir Başaran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbahri Aksoy ve yurttaşlar katıldı.

Bursa'da 'dua'lı protesto

Bursa'da da birlikte kol genç, 28 Şubat'ı 19'uncu senesinde düzenledikleri afsun etkinliğiyle protesto etti.

Emir Sultan Camisi'nde sabahleyin namazını kılan grup, peşi sıra cami avlusunda toplanarak 'Bir milletin gerçek gücü, topu, tüfeği, tankı değil mümin ve mümin gençliğidir' kayıtlı pankart açtı.

Grup yerine izah eden Fatih Mehmet Karabulut, 19 sene evvela yurt demokrasisine meydana getirilen bu saldırının halkın iradesini bulunmayan saydığını söyledi.

Grup, açıklamadan sonraları afsun yazar dağıldı.

Kaynak: AA