VAN

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle, 28 Şubat sürecinde kendilerinin ve yakınlarının cezaevine girdiğini iddia eden bir grup, yeniden yargılanma taleplerini ifade ettikleri mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

Kentin İskele Mahallesi'ndeki PTT şubesinde, "28 Şubat Mağdurları Aileleri İnisiyatifi" adı altında bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Fehmi Balkan, 28 Şubat öncesi ve sonrasında yakınlarının İslami hassasiyetlerinden dolayı gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını belirtti.

"Fesat şebekesi" FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ'nün devlet kurumlarına sızmış üyelerine operasyonlar düzenlendiğini anımsatan Balkan, FETÖ'nün yaklaşık 40 yıldır devlet kurumlarına hile, tehdit ve şantajlarla üyelerini yerleştirdiğini söyledi.

Balkan, FETÖ'nün 20 yıldır birçok İslami şahsiyeti mağdur ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Halen birçok vatandaşımız FETÖ mağduriyetini yaşamaya devam ediyor. Yüzlerce masum insan halen cezaevinde bulunuyor. FETÖ üyesi polislerin işkence, kumpas ve iftiralarıyla hazırlanan ifade ve sözde iftiranameler, FETÖ üyesi savcıların hazırladığı iddianameler, FETÖ üyesi hakimlerin hazırladığı mahkumiyet kararları ve son olarak FETÖ üyesi yargıtay üyelerinin verdiği onama kararlarıyla bu insanlar hayatlarının baharında cezaevlerine atıldı. Devletin her kademesinde özellikle de yargı ve emniyet bünyesinde FETÖ mensuplarının ayıklandığı bir süreç yaşıyoruz. Başlayan temizlik hareketiyle bu fesat şebekesinin mağdur ettiği, haksız yere zindanlara attığı dindar Müslüman şahsiyetler unutulmamalıdır."

Grup daha sonra, mağduriyetlerini içeren mektupları, PTT şubesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yolladı.

Muhabir: Mesut Varol,Özkan Bilgin

Kaynak: AA