İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel yetişek büküm başkanlığı yaparken 28 Şubat sürecindeki baskılar zımnında görevinden alındığını tamlayan emektar AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 'O günleri, süreçleri hatırladığımız devir insanlığımdan utanıyorum. O günleri utanarak üzülerek hatırlıyorum' dedi.

Coşkun, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, levent boylu müddet bürokraside fariza yaptığını, eğitimcilik hayatından sonradan 1994'ten 1997'ye denli İstanbul Büyükşehir Belediyesinde personel yetişek büküm başkanı kendisine bakım verdiğini söyledi.

Baskı ve zorlamalarla güzeşte 28 Şubat dönemini katiyen unutamadığını vurgulayan Coşkun, şu şekilde bitmeme etti:

'Esasen bu devri milletimiz de unutmuyor. Çok onurlu, mualla birlikte görevdi ama o onurlu, mualla fariza adeta bizlere işitme edildi. Hep gaye oldum, sıkıntıların da birlikte yandan odağında oldum. Çok acılar, teessürat yaşadık. Personelimiz şişman teessürat yaşadı. Belediye adeta rastgele çağ birlikte kontrol taramanın, birlikte sıkıştırmanın, mengenenin içinde kaldı. Hedef ne, aranan ne, anlaşılan değil. Aranan inancımız, amelimiz, aranan başörtülü çalışanlarımız, sakallı çalışanlarımızdı. Tabii ki minareyi arakçı kılıfını bulur misali mevzuata dayandırılmak yoluyla 'Kılık giysi yasasına karşıt davranıyorsunuz' diyorlardı. Rastgele insanlardan aldıkları cılız bilgilerle belediyeyi çökertmeye çalıştılar.'

'Üç çağ evimden işe masraf kabilinden çıktım'

Belediyede görevden tahsil edilen dostlarıyla güç eyyam geçirdiğini aktaran Coşkun, eşine ve çocuklarına işten el çektirilmesinin gerekçesini söyleyemediğini belirtti.

Temel Coşkun, şunları kaydetti:

'Bir hafta süresince göreve gidiyormuş kabilinden evinden işe gidenler oldu, aileleri öğrenmesin diye. Bu vaziyette aşırı dostum vardı. Soğukkanlı iktisap etmek zorundaydım zira personelden mesul noktadaydım. Arkadaşlarımı teskin ederek bu mücadeleden kalburüstü çıkacağımızı söylüyordum. Bu alışılagelen birlikte görevden alınma değildi. Suçlamayla ama suçlandığınız şeyi de yapmadığınız birlikte suçlama. Görevden alındıktan sonradan üç çağ evimden işe masraf kabilinden çıktım. Daha sonradan etrafta çirkin istihbarat çıkınca aileme beyan etmek mecburiyetinde kaldım. O günleri, süreçleri hatırladığım devir insanlığımdan utanıyorum. O günleri utanarak üzülerek hatırlıyorum.'

Kaynak: AA