Suç duyurusu dilekçesini başsavcılığa vermeden önce, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Yakup Köse, 14 yaşında İmam Hatip Okulu 1. sınıf öğrencisiyken yasadışı örgüt üyesi olmakla suçlanarak tutuklandığını kaydetti. 

İfade tutanaklarını, korku ve baskı süreci içinde kabullenmek zorunda kaldığını ileri süren Köse, çocuk mahkemeleri yerine, Devlet Güvenlik Mahkemelerinde (DGM) yargılandığını ve İzmir DGM'nin idam cezası verdiğini ifade etti. 

Bu süreçten sonra, askeri vesayetin hayatını abluka altına aldığını savunan Köse, ''28 Şubat diktatöryası birçok kişi gibi benim de hayatımdan çaldı. Hakkımda hüküm veren bağımsız olmayan yargıçlar ve mesnetsiz suçlamalar, yargılama ve hapis sürecim, adil yargılanma ilkesi ve çocuk haklarına tümüyle aykırıydı'' dedi. 

Bugün, 28 Şubat döneminden ve sorumlularından hesap sormak için suç duyurusunda bulunacağını belirten Köse, sorumluların yargılanmasını istediğini söyledi. 

Açıklamanın ardından, Köse'nin avukatı Müşir Deliduman, suç duyurusu dilekçesini, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye verdi. 

Yakup Köse'nin suç duyurusuna, bazı sivil toplum kuruluşları ve partiler de destek verdi. 



AA