EDİRNE

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Karatepe, '28 Şubat çok iyi organize edilmiş bir darbedir. Bu domestik bir plan olamaz, Çevik Bir ve dostlarının organize edeceği bir plan değildir, Çevik Bir elden rolünü oynamıştır' dedi.

Karatepe, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Edirne Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve bilim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesince planlı '28 Şubat ve Erbakan' başlıklı konferansta icra ettiği konuşmada, 28 Şubat döneminin bir vasilik süreci bulunduğunu anlattı.

Türkiye'nin vesayetçilerinin elden askerler olmadığını, 28 Şubat'ın bir kaza darbesi bulunduğunu anlatım fail Karatepe, şunları kaydetti:

'28 Şubat çok iyi organize edilmiş bir darbedir. Bu domestik bir plan olamaz, Çevik Bir ve dostlarının organize edeceği bir plan değildir, Çevik Bir elden rolünü oynamıştır. Türkiye'deki dört darbenin hiçbiri 28 Şubat derece etraflıca değildir. 1960'da radyo evini ele nâkil darbe yapıyordu. Ama 2000'li senelerde anca değildi, bu toy çeşit bir darbeydi. 28 Şubat Türkiye'de organize edilmiş değildir. İslami gelişmeden Müslümanlar'ın etiket ve yabanlık kazanmasından erinçsiz bulunan Amerika ve Avrupa vesayetçilere menfez kırpmıştır. 'Çabuk yapın ve tığ de görmeyelim' diye. Mursi'ye yapılanla paralellik kurabilirsiniz. Refah Partisi'yle, Müslüman Kardeşler'in ideolojileri ortada paralellik vardır.'

28 Şubat sürecinde başvekil bulunan Necmettin Erbakan'ın dini, ahlak, inan ve tecrübe meselesi onama fail bir insanoğlu bulunduğunu ve Erbakan'ın 28 Şubat sürecindeki uysallığının kimi çevrelerce eleştiri edildiğini tamlayan Karatepe, 'Bunu 31 Mart Vakası'ndaki Abdülhamit hareketiyle özdeşleştiririm. Erbakan öğretmen bu ahlaka sahipti. Abdülhamit ne derece dirayetliyse, Erbakan da o derece dirayetliydi. Abdülhamit elbette milletin birbiriyle çatışmasını istemiyorsa, Erbakan öğretmen da istemiyordu. Uysal tavrıyla öğretmen badireleri atlatmıştır' niteleyerek konuştu.

MTTB Edirne İl Başkanı Nasrullah Şimsek ise 28 Şubat'ı kimi odakların zat iktidarlarını esaslandırmak şartıyla yaptığını kaydetti.

Muhabir: Cihan Demirci

Kaynak: AA