Suriye uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık koltuğunda oturan zat itibar kaybını görüyor ve bunu kapatmak istiyor. En kolay yol olarak ise Suriye'ye acaba nasıl bulaşırım diye bunun hesaplarını yapıyordu. Süleyman Şah Türbesi'ne bir provakasyon yapılması gündemdeydi ve ordunun oraya gitmesi isteniyordu. Biz bunu dillendirdik ve doğru olmayacağını söyledik. Çünkü Süleyman Şah Türbesi bizim sınırımızdan 30 kilometre içeride ve Suriye topraklarına girmeden oErayı koruyabiliriz. Kaldı ki oraya müdahale etmek isteyenler de El Kaide yani iktidarın desteklediği insanlar. Ellerine silah verip müslümanları kırdırdıkları insanlar. Bu konuya dikkat çektik. Fakat daha sonra bir başka gelişme oldu. Bir Suriye uçağı düşürüldü. Angajman kurallarına uymadıkları ifade edildi. Önce şunu söylemek istiyorum. Angajman kuralları ihlal edilmiş ve ihtarlara rağmen eğer ihlal devam etmişse yapılan operasyona söylenecek bir sözümüz yok. Ama olay daha farklıysa yani ayrıntıları bilmediğimiz farklılıklar içeriyorsa orada da bizim aydınlanmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

"KAHRAMAN OLMAK İSTİYORSA YARGIYA GİTSİN"
Kılıçdaroğlu, "Genelkurmay'ın açıklamasını beklemeden Başbakanlık koltuğunda oturan zatın 'Bir Suriye uçağını düşürdük' diye övünmesi ve bunu miting meydanlarında bir kahramanlık hikayesi gibi anlatması doğru değildir. Çünkü savaş doğru değildir. Neden bunu yapıyor ? Bekle ve Genelkurmay bir açıklama yapsın. Bakalım nedir ? Düşünün aralarında saat farkı var, 1 saat fark var. Neden bu açıklamayı yaptı ? Eğer ben kahraman olacağım diyorsa kimse kusura bakmasın hırsızdan kahraman çıkmamıştır dünyada. Önce kendi hesabını versin. Biz Suriye ve bütün İslam alemi ile barış içinde yaşamak isteriz. Suriye'nin iç işine karışmak istemeyiz. Eğer bir kahramanlık öyküsü arıyor ise buradan çıkmaz. Kahramanlık öyküsü şuradan çıkar; Yargıya gider 'Ben temizim' der. 'Adaletle yargılanmak istiyorum' der. Yargılanır ve beraat eder gelirse buradan bir kahramanlık öyküsü çıkar" dedi.

"BU ÜLKENİN EVLATLARI HAYATLARINI KAYBETMEMELİ"
Genelkurmay bugüne kadar özellikle siyasetin dışında kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sıcak siyasetin içine girmedi. Eğer sıcak siyasetin içine girer Suriye bataklığının içine sürüklenirse büyük bir itibar kaybı yaşar. Endişelerim var. O nedenle Genelkurmay'ın daha dikkatli ve daha özenli davranmasını istiyoruz. Birileri orduyu kışkırtacaktır ama ordunun bu konuda dikkatli olması lazım. Bu ülkenin evlatları hayatlarını kaybetmemeli. Suriye bizim için tehdit değildir. Kendi iç sorunu var. Bunu bütün dünya biliyor. Suriye ile neden savaşın eşiğine geliyoruz birilerinin hırsızlıklarını unutturmak için. Ordunun bu konuda daha dikkatli olması lazım" diye konuştu.

"25 MART'TA NELERİN OLACAĞINI İYİ BİLDİĞİ İÇİN TWİTTER YASAĞINI GETİRDİ"
25 Mart tarihinde bazı belgelerin internet yayınlanacağı iddiaları ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "25 Mart tarihinde ne olup biteceğinin bilmiyorum doğrusunu isterseniz. Zaten ortaya çıkanlar yeteri kadar büyük olaylar. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu gördük. Birileri bunun üstünü örtmeye çalışıyor. Başbakan Erdoğan özellikle meydan meydan dolaşıp kendisine darbe yapıldığını söylüyor. Ner darbesi ? Kendisi adalete darbe yaptı. Adaletin tecelli etmemesi için kendisi uğraştı. Bunun hesabını verecek. İktidardan gittiği zaman başına neler geleceğini çok iyi biliyor. Adaletin önüne çıkmaktan korkmamalı. Korkuyorsa hırsızlık yaptığındandır. Korkmayacaksa yürekli bir şekilde çıkar. 25 Mart'ta nelerin olacağını ben bilmiyorum ama o çok iyi biliyor. Onun için Twitter yasağını getirdi. Facebook yasağını getirmeye çalışıyor. Neden korkuyor ? Dikdatörler korkak olur. Bütün dünya bunu bilir" dedi.

'BOZKURT' SELAMI İLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'den Isparta'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Ankara'daki seçim çalışmaları sırasında parti otobüsten bozkurt işareti yapması ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "O bana sempati duyuyor bende ona sempati duyuyorum. Kavgadan bu ülke çok şey kaybetti. Niye kavga ediyoruz ? Yolda AKP'li yurttaşlarda bana AKP'nin selamı ile ellerini kaldırıyorlar. Herhangi bir itrazım yok ki. Sonuçta bu ülkede her siyasal düşünceye saygı duyacağız. Hepimiz aynı görüşten olursak toplum ilerleyemez. Farklı düşünce ve fikirlere ihtiyaç var. Tartışmaya ihtiyacımız var ama uygurca tartışmamıZ gerekiyor" dedi.