Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev ve beraberindeki heyetle görüştü. Bakanlıktaki görüşmede, iktisadi evolüsyon ile demokratik gelişimin ortak arada gerçekleştiğini vurgulayan Yılmaz, Kırgızistan'ın ikisini de ayrımsız anda başaran ortak yurt bulunduğunu söyledi.

İki yurt arasındaki yatırımlar yönünde da ehemmiyetli mesafeler aldıklarını kaydeden Yılmaz, '300 yöresinde Türk sermayeli şirket Kırgızistan ekonomisine ulama veriyor. Bu firmalarımız 5 binden aşkın Kırgız yurttaşı istihdam ediyor. İnşallah rakamları şimdi da artar' niteleyerek konuştu.

'2016 düzelti yılı olacak'

Türkiye ekonomisine bağlı değerlendirmelerde mevcut Yılmaz, 2016'da yüzdelik 4,5 büyümeyi, şimdi ahir zamanlarda da yüzdelik 5 seviyesine çıkmayı hedeflediklerini anlattı.

Çok şümullü ortak düzelti programını yapmaya çalıştıklarını tabir fail Yılmaz, '2016 bizim düşüncesince ortak reform yılı olacak. Birçok anayasa ve düzenlemelerle ekonomimizde ağırbaşlı reformlar gerçekleştireceğiz. İşgücü piyasalarında, iş ortamının güçlendirilmesi ve hak sisteminin işleyişi kadar nice bölgede reformlar gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA