Tiyatronun duayen ismi usta tiyatrocu Metin Serezli bu sabah 79 yaşında hayata veda etti
Metin Serezli'nin vefatı 2013'ün ilk ayı Ocak'ta birçok ünlü ismin hayatını kaybetmesini akla getirdi. Ülke genelinde pek çok sanatçı, bilim adamı, haberci ve sporcuyu bu ayda yitirdik.

Ocak ayındaki ilk kayıp 4 Ocak'ta 'Sev Kardeşim' şarkısıyla hafızalara kazınan Şenay Yüzbaşıoğlu oldu. Yüzbaşıoğlu, 62 yaşındaydı.

6 Ocak'ta 'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan'ın Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı. Kaçan'ın cesedi 12 gün sonra Beylikdüzü'nde bulundu. Metin Kaçan, 51 yaşındaydı.

12 Ocak'ta ise tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sururi 81 yaşında vefat etti. 

Takvimler 16 Ocak'ı gösterdiğinde ise dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında yaşamını yitirdi. 

17 Ocak Türk basını için acı bir gün oldu. Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ölümü herkesi çok üzdü. Duayen gazeteci Birand, 71 yaşındaydı.

19 Ocak'ta Devlet Tiyatroları sanatçısı ve yönetmen İsmet Hürmüzlü'yü kaybettik. Irak doğumlu Hürmüzlü 75 yaşındaydı.

Yine aynı gün akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 

Hemen bir gün sonra, 20 Ocak'ta bir ölüm haberi daha Türkiye'yi üzdü.. 'Deprem değil bina öldürür' sözüyle hafızalara kazınan, Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara 71 yaşında yaşamını yitirdi.

21 Ocak'ta edebiyat dünyası yasa büründü. Türk edebiyatına hem öğretmen hem yazar olarak emeği geçen İsmet Kür yaşamını yitirdi. Ünlü yazar Pınar Kür, annesi İsmet Kür'ün ölüm nedeninin "yaşlılık" olduğunu, Pınar Kür, 96 yaşında vefa eden İsmet Kür'ün Eylül ayında geçirdiği beyin enfarktüsünden beri yatalak olduğunu ve ileri yaşı sebebiyle iyileşemediğini belirtti.

23 Ocak'ta tiyatro dünyasından bir yıldız daha kaydı. Oyuncu ve yönetmen Savaş Akova 65 yaşında yaşamını yitirdi. Özellikle, Kanal D'de yayınlanan Şevval Sam'ın başrol oynadığı Gülbeyaz dizisinde canlandırdığı 'Musa' karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncunun vefatını arkadaşları Twitter'dan duyurdu.

Acı bir haber de spor dünyasından geldi. 29 Ocak'ta Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek kalp krizi nedeniyle Ankara'da hayatını kaybetti. Peçenek, 53 yaşındaydı.

Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Macide Tanır 6 Şubat 2013'de yoğun bakım ünitesinde solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti. Macide Tanır, 91 yaşındaydı.

Türk televizyon tarihinin en uzun süre yayınlanan 'Kaynanalar' dizisinde Nuri Kantar karakterine hayat veren tiyatro ve sinema sanatçısı Tekin Akmansoy 12 Şubat'ta zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Akmansoy, 89 yaşındaydı.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu 23 Şubat 2013 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetti. Gidişoğlu 68 yaşındaydı.

15 Kasım 2012 Perşembe günü Memorial Hastanesi'nde geçirdiği by-pass ameliyatından sonra karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan arabest müziğinin efsanevi ismi Müslüm Gürses, 3 Mart 2013'te hayatını kaybetti. 'Müslüm Baba', 59 yaşındaydı.