ANKARA-Arife Yıldız Ünal

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumunda bulunduğunu belirterek, "Sadece Asya ile Avrupa değil, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar... Önemli bir coğrafyada 3 kıtayı birbirine bağlıyor. Dolayısıyla bu coğrafi konumun hakkını vermek adına ulaştırma projelerinin kesintisiz bir şekilde tamamlanması ve bunların da birbirini tamamlaması gerektiği tezini ortaya koyuyoruz. Bu tezden hareketle projeleri programlıyoruz, yapıyoruz ve hizmete sunuyoruz." diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ortaya konulan hedefin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Arslan, Avrupa'yı Asya'ya altıncı kere bağlayacak köprü ile Avrupa üzerinden gelen yüklerin, ülkenin batısına yani Ege ve Akdeniz'e hızlı ve kestirme olarak ulaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Arslan, köprünün ayrıca bölgedeki yatırımlardan kaynaklı ham madde sevkiyatının hızlandırılması adına da önemli olduğunu vurguladı.

"1915 Çanakkale Köprüsü Güney Kore ile ilişkilerin pik noktası"

Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü dolayısıyla iş birliğinin bulunduğu Güney Kore ile ilişkilerde 1915 Çanakkale Köprüsü'nün pik noktası olduğunu dile getiren Arslan, "Çünkü dünyanın rekorlarını içeren çok önemli bir yerde, çok önemli bir projeyi yapıyoruz. İstiklal mücadelemizin sembolü olan Çanakkale'de, ecdadın da ruhunu yad edecek şekilde çok önemli projeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin ekonomisi kötü gidiyor" algısı yaratmaya çalışanlara inat, kamu-özel iş birliğiyle yapılan söz konusu projenin hayata geçirilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Arslan, projenin, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA