KASTAMONU

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu'da, Atatürk Spor Salonunda düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ve Halk Buluşması" programına katıldı.

Halk oylamasına sayılı günler kala her gün Anadolu'nun bir yerini ziyaret ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, 16 Nisan da "evet" oylarının en yüksek seviyesine ulaşacağını söyledi.

"16 Nisan'da 'evet' diyerek Türkiye'de yeni bir hükümet modeline geçiyoruz"

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Şimdi vesayetçi sistemin bu müdahalesiyle başlayan süreci Allah'ın izniyle tamamlıyoruz ve 16 Nisan'da '"evet" diyerek Türkiye'de yeni bir hükümet modeline geçiyoruz. Hiçbir demokratik ülkede bir anayasa değişikliği halk istemezse, toplum da talep yoksa, gerçekleşmez. Türkiye'de bu anayasa değişiklik teklifi de milletin iradesiyle gündeme gelmiş. Parlamento da AK Parti'li ve MHP'li arkadaşlarımızın oylarıyla 339'u geçmiş ve şimdi millete gidiyor. Zaten daha evvel de 1980 Anayasası tam 18 kere değiştirildi. Şimdi 19'uncusunu değiştiriyoruz. Evet böylece çok köklü bir değişiklik yapıyoruz. Belki 150 yıllık Türkiye'nin siyasi tarihinin en önemli geçiş noktasından geçiyoruz. Bundan sonra eski sistemin bütün hastalıklarını geride bırakıyor, ayaklarımızdaki bütün prangalardan kurtuluyor ve yolumuza devam ediyoruz."

"Tek adamlık yapmıyoruz"

Bütün vesayet odaklarının son anının, nefeslerinin bittiği yerin 16 Nisan sandıkları olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı.

"16 Nisan sandıklarında eski Türkiye'nin bütün bu yanlışlıklarından Allah'ın izniyle kurtuluyoruz. Önümüzde iki sandık var. Birinden cumhurbaşkanı hükümetin başkanı olarak çıkıyor. Diğerinden milletvekilleri kanun yapıcılar olarak olarak çıkıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetin, yürütmenin cumhurbaşkanının işine karışmıyor, onlar da ötekilerin işine karışmıyor. Tam bir güçler ayrımı prensibi. Ama maalesef gel de söyleme. Başından beri söyleye söyle cumhurbaşkanımız, başbakanımız bizler biz yorulduk ama Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları yorulmadı. Efendim' tek elde topluyorsunuz, tek adamlık yapıyorsunuz' diyor. Tek adamlık yapmıyoruz. Tam tersine hiçbir sorumluluğu olmayan büyük yetkileri olan cumhurbaşkanı ve büyük yetkileri ve sorumluluğu olan başbakan arasındaki yönetimdeki çift başlılığı kaldırıyor milletimizin yönetimde bir dirlik birlik içerisinde olmasını sağlıyoruz."

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Kaynak: AA