İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi’nin önünde 16 Mart 1978’de öğrencilerin üzerine atılan bomba ve açılan yaylım ateş sonucu katledilen Hatice Özen, Baki Ediz, Abdullah Şimşek, Murat Kurt, Hamit Akıl, Ahmet Turan Ören ve Cemil Sönmez’in arkadaşları, zamanaşımı nedeniyle düşen davanın peşini bırakmıyor. ‘16 Mart Platformu’ adıyla bir araya gelen grup, ‘Anti – faşist Öğrenci Günü’ ilan edilmesini istedikleri 16 Mart’ta (yarın) saat 13.00’te Beyazıt Meydanı’nda büyük bir gösteri düzenleyecek.

‘16 Mart Platformu’ndan yapılan açıklamada, “1 Mayıs 1977, 16 Mart katliamı, Malatya, Maraş, Sivas, Çorum’daki iç savaş kışkırtmalarıyla yüzleşmeden ülkemiz aklanamaz. Biz o gün oradaydık ve tesadüfen ölmedik. O gün ölmemiş olmamız bize, arkadaşlarımızı unutmamak ve toplumun bu katliamla yüzleşmesini sağlamak görevini yüklüyor” denildi. www.16mart1978.org internet sitesini kuran platform, İstanbul Üniversitesi binasının önüne anıt inşa etmeye hazırlanıyor.

Davanın başından beri avukatlığını yapan Cem Alptekin, zamanaşımının yerinde bir karar olmadığını vurgulayarak, “Israrla bu suçun örgütlü olduğunu savunduk. Davaya gelen bilgi ve bilgilere göre de örgüt varlığını devam ettiriyor. Ceza Yasası’ndaki zamanaşımı hükümlerine göre ‘temadi’ (kesintisiz örgütlü suç faaliyeti) devam ettiği sürece zamanaşımı işletilemez. Yani zamanaşımı daha başlamadı ki bitsin” diye konuştu