Medya İşçileri (Medya-İş) Sendikası ve AA iş birliği ile hazırlanan "15 Temmuz Hain Darbe Girişimi" fotoğraf sergisi, Metro Sanat Galerisi'nde başkentlilerin ziyaretine açıldı.

Kızılay Metro Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışında konuşan Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları, AA foto muhabirlerinin fotoğraflarıyla gözler önüne sererek, kamuoyunun hafızasını taze tutmayı amaçladıklarını belirtti.

Darbe girişimi gecesi bir halk kahramanlığı sergilendiğini anlatan Eser, "Halk bu yanlışa, hainliğe 'dur' dedi. Halkın yanı sıra o gece üyelerimiz, AA ve diğer medya kuruluşları özveriyle çok büyük katkı ve emek sarf etti." dedi.

"O karanlık gecede baskına uğrayan televizyon kanalları, gazeteler, ajanslar görevlerinin başından ayrılmadan kamuoyunu bilgilendirdiler." ifadesini kullanan Eser, el birliğiyle darbe girişiminin önlendiğini kaydetti.

HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi üyeleri ve ziyaretçiler sergiyi gezdi

Serginin bir hafta boyunca halkın ziyaretine açık kalacağını bildiren Eser, "15 Temmuz Hain Darbe Girişimi" fotoğraf sergisini İstanbul'da da açacaklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından, Eser ile açılışa katılan AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, sendika yöneticileri ve üyeleri, HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi üyeleri ve ziyaretçiler sergiyi gezdi.

Ahmet Sel, darbe girişiminde yaşananlar ile sonrasındaki Türkiye'nin dört bir yanındaki demokrasi nöbetleri ve 7 Ağustos'da Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne dair fotoğrafların hikayelerini ziyaretçilere anlattı.

Sergide, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in katıldığı bir tatbikata ait fotoğraflar da yer aldı.

Kaynak: AA