İSTANBUL

Yeni Şafak gazetesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananların gelecek için kaynak oluşturması amacıyla "15 Temmuz Dijital Kütüphanesi"ni oluşturdu.

Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinde "www.yenisafak.com/15Temmuz" uzantısıyla yayınlanan dijital kütüphanede; metin, fotoğraf, video, harita ve infografikler üzerinden darbe girişimine gidilen süreç, darbe girişiminin ilk 48 saatinde dakika dakika neler yaşandığına ayrıntılı şekilde yer veriliyor.

Darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler, davalar, ifadeler ve itirafların aktarıldığı kütüphanede, FETÖ yapılanmasına yönelik bilgiler de bulunuyor.

Dijital kütüphanede, darbe girişimi sırasında kahramanca mücadele veren şehitler için ayrı ayrı metin, fotoğraf ve videolardan oluşan özel sayfalar hazırlanırken, gaziler ve 15 Temmuz'un sembol isimleriyle yapılmış röportajlar için de bir bölüm yer alıyor.

15 Temmuz'un ardından gerçekleşen tutuklamalar, davalar, ifadeler, itiraflar, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler'in de (KHK) kayıt altına alındığı kütüphanede, farklı medya kuruluşlarının darbe girişiminin engellenmesinde verdikleri mücadeleye değiniliyor.

Muhabir: Hasan Hüseyin Kulaoğlu

Kaynak: AA