İSTANBUL

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Ülkemiz üzerinde kurulmak istenen tüm kumpaslara karşı, 15 Temmuz bizim için büyük bir diriliş olmuştur aynı zamanda. Yenikapı ruhuyla bu diriliş tüm Türkiye'ye ve buradan da dünyaya yayılmıştır." dedi.

Keskin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi ve 42 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 187 sanığın yargılandığı davanın duruşmasını izlemek için geldiği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada gazetecilere açıklama yaptı.

FETÖ'nün darbe girişiminin milletin, devletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın destekleriyle durdurulduğunu ifade eden Keskin, "O tarihten bu zamana kadar devletimiz ve milletimiz terör örgütüyle mücadelesini sürdürmektedir. O tarihten bu zamana kadar davalar takip ediliyor. İstanbul'da, Ankara'da davalar takip ediliyor. Biz de bugün burada özellikle Orhanlı gişeleri ve Sultanbeyli davasını takip etmek üzere ilçe başkanımız, şehit eşleri, gazilerimiz ve Sultanbeyli'den katılan hemşehrilerimizle bu davayı takip ediyoruz." diye konuştu.

Keskin, Orhanlı gişelerinde 6 şehidin 3'ünün Sultanbeyli'de olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Orhanlı gişelerinde yaralanan 42 gazimizin 28'i Sultanbeyli'den kardeşlerimiz. 28 gazimizden 2 gazimiz hala tekerlekli sandalyede. Orhanlı gişelerindeki davaları Sultanbeyli olarak biz de yakinen takip ediyoruz. Burada suçlamaları kabul etmeyip, sanki o gece hiç yaşanmamış gibi farklı bir hezeyan içerisinde hiçbir şeyi kabul etmeyen yapıya karşı yargımıza biz güveniyoruz ve yargımızın Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ve Türk yargısının gerçek suçlulara ve bu alçaklara karşı gereken cevabı çok iyi bir şekilde vereceğine olan inancımız da tamdır. Şehit ailelerimizle, gazilerimizle ve tüm milletimizle bu davaları yakından takip ediyoruz.

Ülkemiz üzerinde kurulmak istenen tüm kumpaslara karşı, 15 Temmuz bizim için büyük bir diriliş olmuştur aynı zamanda. Yenikapı ruhuyla bu diriliş tüm Türkiye'ye ve buradan da dünyaya yayılmıştır. Her ne kadar uluslararası, küresel güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlar olsa da bu güçlerin oyuncağı haline gelen PKK'sından, FETÖ'sünden, DHKP-C'sinden DEAŞ'ına kadar tüm terör örgütlerinin tamamı topyekün devletimize ve milletimize saldırmış olsa da biz 15 Temmuz gecesi oluşturduğumuz bu ruhla bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz ve Allah'ın izniyle bu mücadelede biz galip geleceğiz."

Keskin, minnetle andığını belirttiği tüm şehitlere rahmet dileyerek, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Muhabir: Zehra Melek Çat, Uğur Samet Avcı

Kaynak: AA