ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, helikopterlerle Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığına nakledilen 91 Hava Harp Okulu öğrencisi ile bu öğrencilerin nakilleri konusunda emir veren iki komutanın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık eski Yüzbaşı Kenan Baştuğ, tutuksuz sanıklar, sanık yakınları ve avukatları katıldı. Eski Hava Harp Okulu Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen ise Silivri Kapalı Cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya bağlandı.

Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam etti.

Tutuksuz sanık öğrenciler, paraşüt eğitimi için getirildikleri Ankara'da Kara Harp Okulunda darbe gecesi içtima alanında toplandıklarını, askerlerin zoruyla Etimesgut'a götürüldüklerini, ellerine silah almadıklarını ve hiçbir eyleme katılmadıklarını savundu. Savunmasını yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan 91 öğrenciden 90'ının savunması tamamlandı.

Davalar birleştirildi

Duruşmaya verilen aranın ardından Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başkanlık eden Üye Fahrettin Aksoy, ara kararları açıkladı.

Tutuklu sanıklar Baştuğ ve Ergezen'in tutukluluk hallerinin devamına, tahliye taleplerinin reddine karar verildi.

Mevcut dosyanın, İstanbul'dan paraşüt eğitimi için gelen ancak helikopterle Etimesgut'a götürülmeyen ve Kara Harp Okulu Komutanlığında kalan 51 öğrencinin yargılandığı diğer dava ile birleştirilmesine karar verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün davaya katılma talebini de kabul eden mahkeme heyeti, duruşmalara katılmayan tutuksuz sanık Cemil Koç'un duruşmaya zorla getirilmesi için yazı yazılmasına hükmetti.

Duruşma, 18 Temmuz'a bırakıldı.

Muhabir: Serdar Açıl-Aylin Sırıklı

Kaynak: AA