BURSA

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 6. yılında, olayda hayatını kaybedenler için Suriye'ye 10 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Osmangazi ilçesindeki Doğanbey Mahallesi'nde tırların hareketinden önce düzenlenen törende konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, Mavi Marmara'nın zihinlerden asla silinemeyeceğini belirtti. Kaptan, "Bugün Suriye için 10 şehidimize 10 tır hazırladık. Bizler biliyoruz ki 6 yıldır Suriye'de yaşanan zulüm, batı güçlerinin taşeronlarının orta doğudaki o mücadeleleri sadece İsrail'in güvenliği için. Ama ne kadar çaba sarf etseler de inşallah bir gün Filistin özgürleşecek ve dünyada zulüm bitecek." dedi.

Törende konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Cemalettin Torun ise "Bugün o menfur saldırının 6'ıncı yıl dönümündeyiz. Siyonist zulmüne uğrayan bu kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Bu anlamlı günde 10 şehidimiz anısına 10 tırı uğurlayan İHH'da görev yapan ve bu yardım konvoyuna katkısı olan tüm kardeşlerimizi candan tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İdris Şimşek de törende yaptığı konuşmada, muhtaç oldukları birlik, beraberlik ve bütünlüğün tüm mazlumlara umut olacağını belirtti.

Kaynak: AA