Yurdun değişik yerlerinde Kur’an ayetleri ve hadisler yazılı pankartlar açıldı.

Taksim Meydanı'ndaki kutlamada üzerinde Nahl suresi 71. ayet yazılı “Cennet kimsenin aç kalmadığı, herkesin eşit olduğu yerdir” yazılı pankartlar görüldü.

Taksim alanına giren Has-Parti kortejinde “İşçinin hakkını alınteri kurumadan veriniz”, “Devran dönecek kula kulluk sona erecek” yazılı pankartlar taşındı.

Tokat’daki Özgür Eğitim-Sen kortejinde ise başörtülü genç kızlar üzerinde Beled suresi 13. ayet yazılı “Kölelere özgürlük” pankartı ile yürüdü.

Kortej de ayrıca “Asgari ücret köleliktir” ve “Küresel kapitalizme karşı küresel intifada” yazılı dev pankartlar açıldı.

Taksim’deki kutlamalarda bir çok TV’nin canlı yayınlarına katılan yazar İhsan Eliaçık, yazar Eren Erdem, yazar Muhammed Nur Denek, Has-Parti Genel Başkan yardımcıları Mehmet Bekaroğlu ve Zeki Kılıçaslan 1 Mayıs ile ilgili değerlendirme ve yorumlarda bulundu.

Geçmiş yıllardaki 1 Mayıs kutlamalarında hiç görülmeyen bu tür sahneler İslami kesimin artık işçi, emek ve yoksulluk sorunlarına yöneldiğini göstermesi bakımından dikkat çekiciydi.

İşte o kareler: