Olay, bugün sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, hastanenin eczanesinde görevli bir kişi, aralarında önceden husumet olan bazı kişilerle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahına saldıran zanlı, 3 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi ise yaraladı.

Yaralanan kişiye hemen müdahale edilirken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Hastane içersinde güvenlik önlemleri devam ederken, olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmaları da sürüyor.

YARALI ECZACI DA HAYATINI KAYBETTİ, SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Fizik Tedavi Bölümü Eczanesi'nde teknisyen olarak görev yapan bir kişinin, yine hastane çalışanı 3 kişiyi öldürdüğü olayda yaralanan ve daha önce hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilen bir eczacı daha yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, savcılığın inceleme başlattığını belirterek, "Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce, Özler Kiriş ve Hikmet Türk isimli eczacı meslektaşlarımız maalesef hayatını kaybetti. Çok üzüntü duyuyoruz bundan. Şu anda savcılık olaya el koydu. Polis ekipleri delilleri topluyorlar. Gerekli sorguyu savcılığımız yapacak" dedi.

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Fizik Tedavi Bölümü Eczanesi'nde teknisyen olarak görev yapan Enver Türkmen, eczane içerisinde saat 10.40 sıralarında, aynı yerde eczacı olarak görev yapan Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce ve Özler Kiriş' i silahla vurarak, öldürdü. İddiaya göre, hastanenin eczanesinde görevli Enver Türkmen, aralarında önceden husumet olan bazı kişilerle hastanede binasında tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahına saldıran Türkmen, 3 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi ise yaraladı.

'da yer alan habere göre, olayda yaralanan ve daha önce hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilen eczacı Hikmet Türk'ün de yaşamını yitirdiğini Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş duyurdu.

REKTÖR İBİŞ: ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ UYUŞMAZLIKLAR SORUŞTURMA KONUSUYDU

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde olayla ilgili açıklama yapan İbiş, eczane çalışanları arasında bazı uyuşmazlıkların olduğunu ve bu durumun da dekanlık tarafından soruşturma konusu olduğunu söyledi. Olaya savcılığın el koyduğunu kaydeden Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, "Olayda maalesef 4 eczacımız hayatını kaybetti. Bu yaşanan olayda herhangi bir siyasi ya da terör ilişkisi söz konusu değildir. Hastane eczanemiz içerisinde çalışanlar arasındaki her yerde oluşabilecek bazı uyuşmazlıklar ki bu da bir soruşturma konusuydu. Dekanlığımız bunun soruşturmasını yürütüyordu. Sanıyorum bir bunalım neticesinde eczanemizin Enver Türkmen isimli çalışanı eczacılarımıza ateşli silahla saldırısıyla gerçekleşti. Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce, Özler Kiriş ve Hikmet Türk isimli eczacı meslektaşlarımız maalesef hayatını kaybetti. Çok üzüntü duyuyoruz bundan. Şu anda savcılık olaya el koydu. Polis ekipleri delilleri topluyorlar. Gerekli sorguyu savcılığımız yapacak" ifadelerini kullandı.

VALİLİK: GENİŞ ÇAPLI İNCELEME VE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMEKTEDİR

Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan Ankara Valiliği ise olayın faili Enver Türkmen'in silahıyla birlikte yakalandığını bildirerek, "Olayla ilgili geniş çaplı inceleme ve soruşturma adli makamlar ve polis tarafından yürütülmektedir" dedi


Kaynak: Birgun.net