Çevrimiçi arkadaşlık alanındaki en belirgin başkalaşımlar

Çevrimiçi arkadaşlık dünyasındaki değişimin nedeni sadece koronavirüs pandemisi değil, aynı zamanda genel olarak ağ kullanıcılarının sayısındaki hızlı artıştı. Daha net olması için son beş yılın istatistiklerine bakalım:

  • 2018 — 3,9 milyar kullanıcı;
  • 2019 — 4,2 milyar kullanıcı;
  • 2020 — 4,5 milyar kullanıcı;
  • 2021 — 4.7 milyar kullanıcı;
  • 2022* — yaklaşık 5 milyar kullanıcı.

*İstatistikleri 2022 yılının başından almaktayız. Sonuna kadar sayı büyümeye devam edecektir. Birçok uzman, 2023'te dünyada 5,3 milyardan fazla kişinin internet kullanacağına inanıyor.

Tüm bu değişiklikler arkadaşlık sektörünü nasıl etkiliyor? Bununla ilgili daha sonra konuşacağız.

İnsanlar net hedefler belirlemeyi öğrendi

Dünya çapında milyonlarca insan arkadaşlık sitelerini ve uygulamalarını yalnızca meraktan kullanmaktadır. Diğerleri ise burada tam olarak ne aradıklarını bilmiyor — sadece iletişim, yeni arkadaş veya bir ruh eşi.

Pandemi sırasında, arkadaşlık sitelerinin kullanıcıları kendileri için daha net hedefler belirlemeyi gerçekten öğrendi. Ve birçoğu profilinde açıkça: "Yeni arkadaş arıyorum", "Aşk arıyorum" vb. yazmaktadır. Bu, çevrimiçi arkadaşlığı daha verimli ve daha umut verici kılan çok olumlu bir eğilimdir.

Potansiyel bir partner arayışı daha çok hedeflenmiş hale geldi

Bu, insanların internette körü körüne eş aradığı anlamına gelmez. Ancak birçoğunun gerçekten net seçim kriterleri yoktu. İnsanlar er ya da geç “o kişi” ile karşılaşacaklarını umuyorlardı. Ve bu kişinin nasıl biri olması gerektiğini kendileri tam olarak anlamıyorlardı.

Şimdi durum daha iyi yönde değişti. Kullanıcılar giderek artan bir şekilde ilgi alanlarına göre partnerler arıyor, potansiyel partnerleri değerlendirdikleri bir kriter listesi oluşturuyor ve gerekirse kendisine kesinlikle uymayanları “eliyor”. Bu aynı zamanda, çevrimiçi arkadaşlığın başka bir dönüşümünü takip eden çok faydalı bir eğilimdir.

Orijinal niş siteler ve uygulamalar ortaya çıktı

Tinder, Badoo veya Match gibi büyük arkadaşlık sitelerinin büyük bir artısı var — geniş bir kitle. Bu dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcıdır. Ancak bu avantaj aynı zamanda bir dezavantajdır — burada bir ruh eşi bulmak çok zor olabilir. Bu kitle aşırı çeşitlidir.

Niş, tematik siteler ve arkadaşlık uygulamaları, popüler ve “evrensel” arkadaşlık sitelerine karşı bir denge unsuru haline gelmiştir. Çok daha küçük bir kitleye sahip ancak ilgi alanlarına göre çok net bir şekilde bölümlere ayrılmış durumdadır. Örneğin, vejetaryenler ve veganlar, dindar Hıristiyanlar, yürüyüş yapmayı sevenler vb. için arkadaşlık hizmetleri vardır. Şimdi sizin için neyin daha iyi olduğunu düşünün — milyonlarca kitleye sahip, hala ilginç insanlar aramanız gereken bir uygulama mı yoksa hemen hemen her kullanıcının sizinle aynı şeylerle ilgilendiği küçük bir niş platform mu? Bize göre bu seçim bellidir. Ama tabii ki karar sizindir.

İnternet kullanıcıları zamanına daha fazla değer vermeye başladı

Paradoks: ortaya çıkan boş zaman, birçok günümüz insanına bundan önce hayatlarını tam anlamıyla yaktıklarını anlamalarına yardımcı oldu. Günde 8-10 saat çalışma, birkaç saat yol, zaman alan bazı ev işleri... Gerçekten de hayatımızı “doğru olmayan” bir şeye harcıyoruz. Pandemi ve karantina bir şeylerin değiştirilmesi gerektiğine dair düşünme ve farkındalık fırsatı haline geldi.

Milyonlarca insanın artık arkadaşlık uygulamalarında sonsuz kaydırmalarda ve hiçbir şey ifade etmeyen boş metinlerdeki anlamsızlığı görmesine şaşmamalı. Arkadaşlık platformlarını kullanıyorsanız sürece değil sonuca odaklanmanız gerekir.

Karşı devrimin son taarruzu ve barolar Karşı devrimin son taarruzu ve barolar

Görüntülü iletişim ve görüntülü arkadaşlık formatı zirveye ulaştı

Burada bahsetmeye değer iki önemli nokta vardır:

  • İlk olarak, klasik arkadaşlık siteleri ve uygulamaları, hızlı görüntülü arkadaşlıklar da dahil olmak üzere görüntülü görüşme özelliklerini etkin bir şekilde uygulamaya başladı. Bazı sitelerde bu özellik daha önce vardı ancak son zamanlarda gerçekten talep görmeye başladılar.
  • İkincisi, emeraldchat.com, ome.tv, кумит.рф/tr ve diğerleri gibi rastgele çevrimiçi görüntülü sohbetlerin popülaritesi hızla arttı. İşlevleri farklıdır ancak genel çalışma prensibi hemen hemen aynıdır — sistem sizi görüntü aracılığıyla rastgele bir kullanıcıya bağlar.

Görüntü formatının popülerleşmesi sadece Covid-19 tarafından değil aynı zamanda yüksek hızlı 5G ağlarının aktif olarak konuşlandırılmasıyla da kolaylaştı. Rahat bir görüntülü konuşma için 3G ve 4G hızları bile yeterliydi ancak 5G ile olanaklar daha da artıyor.

Kullanıcılar kaliteli hizmet için para ödemeye hazır

Bu oldukça ilginç. Beş yıl önce hemen hemen her internet kullanıcısı ücretsiz bir arkadaşlık sitesi seçerdi. Birçok ücretsiz alternatif varken neden ödeme yapasınız ki? Ama şimdi durum çok değişti. Günümüz insanları uygun işlevsellik, yüksek kalite denetim ve genişletilmiş bir özellik listesi için ödeme yapmaya isteklidir.

Bu arada, benzer bir eğilim sadece çevrimiçi arkadaşlık sektöründe gözlemlenmiyor. Yıllar önce internet korsanlığı dünyanın birçok ülkesinde artmışken, son zamanlarda giderek daha fazla kişi yasal içeriği tercih etmektedir. Nispeten küçük bir ücret karşılığında, konforlu, kaliteli hizmet ve yasalarla herhangi bir sorun yaşamayacaklarının güvenini temin ediyorlar. Çevrimiçi arkadaşlık sektörü bu eğilimin bir parçası haline geldi. Covid-19 pandemisi bu süreci sadece ileriye taşımıştır.

Özetleyelim

Covid-19 salgını, son on yılda çevrimiçi arkadaşlık için en büyük itici güçlerden biri oldu. Web siteleri ve uygulamalar, kullanıcıları için yeni özellikler ekleyerek daha işlevsel hale geliyor, rakiplerinden daha iyi performans göstermeye çalışıyor ve trend olmak için sürekli gelişiyor.

Bizim için bu değişiklikler büyük bir artıdır. Birkaç yıllık yavaş gelişimden sonra, çevrimiçi arkadaşlık siteleri nihayet "uyandı" ve gelişimlerinde yeni bir tur attılar. Bu nedenle, şimdiye kadar arkadaşlık uygulamalarını ve çevrimiçi görüntülü sohbetleri kullanmadıysanız, şimdi bunu değiştirmenin tam zamanı. Mevcut koşullarda, çevrimdışı arkadaşlık daha nadir hale geldinden, web'de sosyal bağlantıları sürdürme imkanı her zamankinden çok daha yerinde olur. İyi şanslar!