Meclis, bu hafta SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılı Ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren düzenleme için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 22 Aralık Salı günü milletvekillerinin soru önergelerini yanıtlayacak.

Genel Kurul'da daha sonra, mevzuatta yer alan ve belirli bir süre uygulanmak üzere yürürlüğe konulan geçici maddelerin bir kısmının bu ay sonunda dolacak olan sürelerini uzatan "Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı görüşecek. 9 maddelik tasarıda, Hükümet Programı ve 2016 yılı Eylem Planı'nda yer alan bazı vaatler de yer alıyor.

SSK ve BAĞKUR emeklilerine 2016 yılının Ocak ayından itibaren yapılacak zamma ilaveten ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılması ile sanayi işletmelerinin, imalat sanayinde kullanılmak üzere aldıkları makine ve teçhizat finansmanı için kullandıkları kredilerdeki yüzde 5 banka muameleleri vergisinden istisna tutulması da bulunuyor.

Tasarıdaki en önemli düzenlemelerden biri denetimli serbestlik şartlarında yer alan "açık ceza infaz kurumunda cezanın son 6 ayının kesintisiz olarak geçirilmesine" yönelik hükmün uygulanmama süresinin 31 Aralık 2020'ye kadar ertelenmesi oluşturuyor.

Tasarı; menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kar paylarının vergilendirilmesine ve Türkiye Jokey Kulübünce organize edilen yarışmalarda görev alan jokeyler ile jokey yamağı ve antrenörlere ücret olarak yapılan ödemeler üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi tevkifatı yapılmasına ilişkin hükümlerin uygulama sürelerinin 31 Aralık 2020, Katma Değer Vergisi Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu, Bireysel Emeklilik Tasarruf Yatırım Sistemi Kanununda yer alan bazı geçici hükümlerin uygulama sürelerinin ise 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılmasını öngörüyor.

Meclis, bu hafta tasarıyı yasalaştırmak için mesai yapacak, bitmemesi halinde 25 Aralık Cuma günü de çalışacak.

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden 24 Aralık Perşembe günü brifing alacak.

TBMM'de, 22 Aralık Salı günü ise siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.