Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağış, hayatı durma noktasına getirdi. Yağış sonrası Büyükkarıştıran Deresi taştı, aynı ismi taşıyan beldeyi sular altında bıraktı. Çok sayıda ev, işyeri ve otomobil sular altında kalırken, su dolan evinde yalnız kalan Zehra Demirel (93) hayatını kaybetti. Gece boyunca haber alınamayan baba Siyami ve oğlu Semih Yeni'nin ise cansız bedenlerine sabah saatlerinde ulaşıldı. Ekipler tarafından evinden çıkarılan Demirel'in cesedi Lüleburgaz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gece boyunca kapalı olan D-100 Karayolu Lüleburgaz-Çorlu istikameti ise suların çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı.

Büyükkarıştıran beldesine gelerek çalışmaları izleyen Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, “Çok sayıda ev sular altında kaldı. Metrekareye son 24 saatte 100 kilo yağış düştü. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

ÇORLU'DA DERE TAŞTI, İKİ KÖY SULAR ALTINDA KALDI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne bağlı Karamehmet ve Bakırca köylerinde etkili olan sağanak yağışın ardından taşan dere nedeniyle çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kurtarıldı. Taşan dere nedeniyle yıkılan ahırlarda çok sayıda hayvan telef oldu.Karamehmet ve Bakırca köylerine gelerek incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Saray ve Çerkezköy ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini söyledi.

SARAY'DA METREKAREYE 126 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Yağmur yağışının gün boyu aralıksız yağdığı Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde çok sayıda ev ve işyerleri su altında kaldı. Son 24 saatte metrekareye 126 kilo yağış düşerken, kapalı olan Çerkezköy-Saray yolu ulaşıma hala açılamadı. Sel, ilçe merkezinin yanı sıra Çukuryurt, Çayla, Göçerler, Sinanlı, Kurtdere, Edirköy, Küçükyoncalı köylerinde çok sayıda ev ve ağıl sular altında kaldı ve hayvanlar telef oldu. İlçe merkezindeki bazı mahalleler ile bu köylerde elektrikler kesildi.

Dünden bu yana yağan yağmur yağışının ilçede hayatı felç ettiğini belirten Saray Belediye Başkanı CHP'li Nazmi Çoban, ilçeye son 24 saatte metrekareye 126 kilo yağış düştüğünü söyledi. Saray'ın afet bölgesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çoban, "Afet yaşadık. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Sinanlı Köyü'ndeki bir mandırada mahsur kalan 18 kişi İstanbul ve Saray itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı." dedi.

Yağış Saray'ın yanı sıra Kırklareli'nin Vize İlçesi'nde de etkili oldu. Yağış nedeniyle Akıncılar ve Çüvenli köyünde çok sayıda ev ve ağıl sular altında kaldı, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Bu iki köyde yaşanan panik nedeniyle 4 kişi hafif şekilde yaralandı. 4 ev de büyük çapta hasar gördü.

DEPREMDEN SONRA SEL VURDU

17 Ağustos 1999 depreminde 11 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtulan ve bazı yakınlarını kaybeden Ebru Duysak, 13 yıl sonra da sel felaketi yaşadı. Depremden sonra kayınvalidesinin yanına taşındığını belirten Duysak, "Depremde 11 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarıldım. Ailemin çoğu da hayatını kaybetti. Depremden sonra buraya geldik ve eşim ve 2 kızımla kalıyoruz. Depremden sonra bir de sel vurdu. Evimizdeki eşyaların çoğu kullanılmaz hale geldi'' dedi.

YAĞMUR YOLLARI YARDI

Tekirdağ merkezde ise dün öğleden sonra etkisini arttıran yağış belediyenin alt yapı düzenlemesi yaptığı cadde ve sokaklarda zarara neden oldu. Yeni yapılan bazı yollar yoğun yağmur suları nedeniyle yarıldı. Yoğun su birikintileri Tekirdağ çevre yolunda toprak kayması yaşanmasına neden olurken, Yavuz Mahallesi'nde yağmur suları yolları yararak derin çukurlar oluşturdu. Yağmur sularının ardından cadde ve sokak yolları kullanılmaz hale geldi. Belediye ekipleri bozulan yolları tamir etmek için çalışma başlattı.

Yolların bozulması sonucu aracının mahsur kaldığını ifade eden Yakup Yıldız, "Çok şiddetli yağmur nedeniyle toprak kaydı, yollarımız yarıldı. Arabam mahsur kaldı. Arabamı çıkaramıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. Kent merkezine kurulan semt pazarı sağanak yağmur nedeniyle zarar gördü.

OKULLARA YAĞIŞ TATİLİ

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde etkili olan yoğun yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın 1 günlük ara verildi.

ÇORLU-LÜLEBURGAZ YOLU KÜÇÜK ARAÇLARA KAPATILDI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde etkili olan yağmur yağışı nedeniyle ise saat 23.30 itibariyle D-100 karayolunun Çorlu-Lüleburgaz arası, yolda biriken su nedeniyle küçük araçların geçişine kapatıldı. Küçük araçlar TEM otoyoluna yönlendirilirken, büyük araçların ise geçişine izin veriliyor.

VALİLİK: MAHSUR KALAN 300 KİŞİ KURTARILDI

Tekirdağ'da Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri başta olmak üzere, Tekirdağ İl Özel İdaresi, Tekirdağ, Hayrabolu, Malkara, Çorlu, Muratlı, Saray belediyelerine ait araçlar ve personel ile askeri birliklerin kurtarma çalışmalarına katıldığı kaydedildi.

İstanbul, Edirne ve Kırklareli'den gelen arama kurtarma ekiplerinin de çalışmalara katıldığı ifade edilen açıklamada, Misinli, Ulaş ve Beyazköy'deki fabrikalarda çalışan mahsur kalan işçilerin botlarla kurtarıldığı vurgulandı.

Su baskını ve sel nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştuğu, hayvanların telef olduğu, Saray-Vakıflar E-5 bağlantı yolunda menfezin çökmesi sonucu bir kamyonun mahsur kaldığı belirtilen açıklamada, kurtarma çalışmalarının 08.00 itibarıyla sonlandırıldığı bildirildi.

Hasar tespiti için 6 adet ön komisyon kurulduğuna işaret edilen açıklamada, “Çerkezköy, Saray ve merkez ilçede meydana gelen sel ve su taşkınlarına müdahale edilmiş, yaklaşık 300 kişi mahsur kaldığı yerlerden kurtarılarak güvenli bölgelere taşınmıştır. Mahsur kalan veya yardım talebinde bulunan kişi kalmamıştır. Bölgede meydana gelen aşırı sağanak nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır” ifadelerine yer verildi

hürriyet