Ankara’daki Büyük Anadolu Oteli’nde yapılacak bu genel kurula hiçbir siyasi davet edilmedi. Bazı sendikalar, “Biz derdimizi kime anlatacağız. Siyasiler çağrılmalıydı” eleştirisini yaptı. Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası, Türk-İş’ten ayrılma kararı almış, ancak bu kararın uygulanmasını sendika yönetim kuruluna bırakmıştı. Türk-İş Genel Kurulu’nun gündemine, “Tek Gıda-İş Sendikası üyelik durumunun görüşülmesi ve karara bağlanması” maddesi eklendi. 

Karşı devrimin son taarruzu ve barolar Karşı devrimin son taarruzu ve barolar

Ergün Atalay başkanlığındaki Türk-İş yönetimi, genel kurula tek liste olarak girecek. Son iki genel kurulda delegelerin oylarıyla kıdem tazminatının “kırmızı çizgi” olduğu, dokunulması halinde genel greve çıkılacağına ilişkin kararlar alınmıştı. Genel kurulda önerge verilerek aynı kararın yeniden geçirilmesi bekleniyor. Kıdem tazminatı hakkında alınan karar şöyleydi:

“Kıdem tazminatı, Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Türk-İş Genel Kurulu bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır. Türk-İş’in kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasviyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı genel grev olacaktır.” 

Kaynak Cumhuriyet