Manisa Kadın Platformu Pınar Gültekin'in katledilmesinin ardından kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması düzenledi. Kadınlar, "Pınar Gültekin ve katledilen tüm kadınlar isyanımızdır" diyerek Manolya Meydanı'nda

SİNOP

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759927-1.

Sinop Kadın Platfortmu, Uğur Mumcu meydanında "İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa yaşatır. Pınar için yasta değil, isyandayız" dedi.

KUŞADASI

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759931-1.

Kuşadası Kadın Platformu, Pınar Gültekin cinayetine karşı bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında kadın cinayetlerine son verilmesi, Istanbul sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasanın uygulanması, cinsiyet ayrımcılığına son verilmesi , istanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin akıllardan bile geçirilmemesi dile getirildi.

TRABZON

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759932-1.

Trabzon Demokratik Kadın Platformu'ndan kadınlar bir araya gelerek, "İstanbul Sözleşmesi'ne dokunma" dedi.

KOCAELİ

Karşı devrimin son taarruzu ve barolar Karşı devrimin son taarruzu ve barolar

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759933-1.

Kocaeli Kadın Platformu İzmit Belediye İş Hanı önünde gerçekleştirdiği açıklamada "İstanbul Sözleşmesi bizim yaşam güvencemizdir, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

ADANA

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759934-1.

Pınar Gültekin'in reddettiği erkek tarafından katledilmesinin ardından Adana Kadın Platformu’nun çağrısı ile bir araya gelen kadınlar kadına yönelik şiddete karşı mücadelede hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesinin kaldırmak istenmesine ve artan kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

SAMSUN

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759938-1.

Samsun Kadın Dayanışması'ndan kadınlar, "İsimler farklı,hikayeler aynı öfkemiz dinmeyecek" diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin önemini bir kez daha haykırdı.

ESKİŞEHİR

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759939-1.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, "Bir kişi daha eksilmemek için İstanbul Sözleşmesi'ni uygula" yazılı pankart ile eylem gerçekleştirdi. Kadınlar adına açıklama yapan Gülnur Kuzu, "Nerede olduğumuz, ne giydiğimiz, ne içtiğimiz uygulanan şiddetten daha önemli hale getiriliyor. Biz kadınlar, eril zihniyetin üzerimizde yaratmaya çalıştığı baskılar ve kısıtlamalarla erkek şiddetinden korunmayı değil; erkek şiddetini önleyen, müdahale eden İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz" dedi.

BURSA

kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-759940-1.

Kadınlar, Bursa Kadın Platformu'nun çağrısıyla Nilüfer Kent Konseyi önünde Pınar Gültekin ve Fatma Altınmakas için bir araya geldi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Nergiz Döner “Özgecan Aslan, Münevver Karabulut, Şule Çet, Ceren Özdemir, Emine Bulut ve daha niceleri. Binlerce kız kardeşimiz. Hikâyelerimiz aynı! Öldürülen kadınların hayatını, tercihlerini sorgulayarak katilleri, tecavüzcüleri aklamaya çalışan, emniyetinden, yargı mekanizmalarına ve dahi medyaya kadar her alana gittikçe daha fazla hükmeden, her gün kadınların yaşam güvencesini elinden alan erkek egemen anlayış gücünü iktidardan alıyor. AKP iktidarı adeta kadınların ve çocukların üzerinden siyasi pazarlık yapmakta, yaşam güvencesi olan yasal haklarına saldırmakta, kadın düşmanı politikaları uygulamak istemektedir" dedi.

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/kadinlar-siddete-karsi-sokaklarda-309319