Kolunuzu klavye gibi kullanmayı hiç hayal ettiniz mi? Japon devinin yeni ürünü ile bu mümkün!

Eğer minik bir klavyede mesaj yazmak parmaklarınızı ağrıtıyorsa, yakın bir zaman içerisinde bu sorundan kurtulmanız söz konusu olabilir. Japon elektronik devi NEC, yeni bir giyilebilir teknoloji ürününü tanıttı ve bu ürün, bir sanal bir klavyeyi kolunuza yansıtıyor.


NEC'in ARmKeypad adlı bu yeniliği, geçtiğimiz hafta içerisinde duyuruldu. Ürünün çalışma sistemi ise şu şekilde oluyor: Öncelikle özel bir gözlük ve özel bir akıllı saat kullanmanız gerekiyor. Gözlük sayesinde klavyeyi kolunuzun üzerinde süzülür bir şekilde görebiliyorsunuz. Gözlük, parmaklarınızın hangi noktalarda hareket ettiklerini algılıyor ve bu şekilde de hangi "tuşlara" bastığınız algılanıyor. Bu arada saat de tuşlara ne kadar hızlı bastığınızı algılıyor ve klavyenin görüntüsünü değiştirebiliyor.

Ürünü uzun bir yazı yazmak için kullanmayacağınız varsayılırsa, özellikle kısa hatırlatmalar veya komutlar için bu klavye işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Ayrıca firmanın da belirttiği üzere ARmKeypad'in ses tanıma yazılımlarına göre önemli bir avantajı bulunuyor: Ses tanıma yazılımları, gürültülü yerlerde kullanılamazken, bu klavyeyi istediğiniz her yerde kullanmanız mümkün.


Ürüne ulaşmak için ise çok beklemeniz gerekmeyecek gibi gözüküyor. Firma, ürünü önümüzdeki yıl içerisinde pazara sunmayı planlıyor.


http://www.hurriyet.com.tr/japonlar-yapti-kolunuz-klavye-oldu-40012512