Muharrem İnce, Haber Global'de Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Neden programının konuğu oldu.Konuşması sırasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’daki İstanbul’un fethi konuşmalarına bağlanan Haber Global stüdyosunu terk etti.

Pandemi çevrimiçi arkadaşlığı nasıl değiştirdi? Pandemi çevrimiçi arkadaşlığı nasıl değiştirdi?

İnce,"Bu faşizmdir. Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan'ın tapulu mülkü değildir, bu kadar korkmayın. Bırakın da iki kelime laf edelim" dedi.

Kendisine yöneltilen ilk sorunun hemen ardından sözünün programın sunucusu Senem Toluay Ilgaz'ın sözünü kesip Erdoğan'ın İstanbul'un Fethi için Ayasofya'daki konuşmasına bağlanacaklarını söylemesi üzerine İnce tepki gösterdi.

İnce, "Bizi böyle programlara çağırmayın bir dahakine. Bütün kanallar Erdoğan'ı gösteriyor. Sovyetler Birliği gibi bütün kanallar erdoğanı gösterecek. Çok yanlış, korkmayın bu kadar Erdoğan'dan, canınızı sıkmayın" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının bitmesinin ardından stüdyoya dönülmesiyle İnce konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu saygısızlık, bu faşizm! Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan'ın tapulu mülkü değildir, Korkmayın bu kadar. Ben de Cumhurbaşkanı adayıydım, 16 milyon oy aldım. Yüz tane televizyon kanalı Erdoğan'ı gösteriyor. Bırakın da iki kelime laf edelim, isterse yüz tane daha kurar o zaten. Daha bir soru soruyorsunuz ağzımı açıyorum... Ben burada beklemem, ya çağırmayacaksınız ya da konuşturacaksınız. Korkmayın ya. Gidecek ilk seferde merak etmeyin."

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/erdogan-in-konusmasi-nedeniyle-sozu-kesilen-muharrem-ince-studyoyu-terk-etti-302680