CHP öncülüğünde beş partinin katıldığı komisyon çalışmaları sonrası hazırlanan ve İYİ Parti’ye de sunulan 191 maddelik ‘Yargı Reformu Paketi’nin ayrıntıları ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, beraat almış KHK’li kişilerin OHAL komisyon kararını beklemeksizin göreve iadesini önerdiklerini söyledi. Emre, infaz sürelerinin netleşmesi ve Adalet Yüksek Kurulu kurulmasının da pakette yer aldığını belirtti.

Maymun Çiçeği Virüsünde Son Durum Ne? Türkiye’yi Ne Bekliyor? Maymun Çiçeği Virüsünde Son Durum Ne? Türkiye’yi Ne Bekliyor?

Müzeyyen Yüce  [email protected]

ANKARA – CHP’nin farklı siyasi partiler ve meslek örgütlerinin katıldığı komisyon çalışması ile hazırladığı ve İYİ Parti’ye de sunduğu ‘Yargı Reformu Paketi’nin ayrıntılarını CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre anlattı. Yargı Reformu Paketi’nin 191 maddeden oluştuğunu ifade eden Emre, OHAL döneminde çıkarılan KHK’lerden, İnfaz Yasası’na kadar birçok başlıkta önerileri olduklarını söyledi.

OHAL döneminde çıkarılan tüm Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) inceleyerek, hukuka aykırı bulunan kısımları tespit ettiklerinin altını çizen Emre, bununla ilgili değişiklik teklifleri olduğunu söyledi. OHAL İnceleme Komisyonu’nun hukukun üstünde tutulduğuna işaret eden Emre, “OHAL döneminde çıkartılan tüm düzenlemelerin hukuka aykırı bulunan kısımları ile ilgili değişiklik teklifleri hazırladık. Mahkemeler tarafından yargılanmış, beraat etmiş veya hakkında soruşturma açılmış; takipsizlik verilmiş, ya da soruşturma açılmamış kişiler için başka bir işleme gerek kalmaksızın görevlerine iade edilmesi lazım. Mahkeme beraat verse bile o kişilerin göreve iadesi mümkün kılınmıyor; bu büyük bir problem. Biz bu noktada yargılama yetkisinin üzerinde bir komisyon kurulması Anayasaya aykırıdır diyoruz. Anayasa, yargılama yetkisini mahkemelere vermiş. Yargı kararına rağmen OHAL komisyonlarını bir üst merci gibi gösterilmek yanlış” diye konuştu.

‘ADALET YÜKSEK KURULU KURULSUN’

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.gazeteduvar.com.tr